Assentoft

Morten Lindberg: Her er valgets tre vigtigste emner

Randers Netavis fangede Morten Lindberg foran SuperBrugsen i Assentoft, hvor lokale vælgere kunne få en snak med kandidaten, der står opført som nr. 3 på Venstres liste til Kommunalvalget tirsdag.

Venstre i Randers stiller op til kommunalvalget med en rekord lang liste på 25 kandidater, kun overgået af Socialdemokratiets 27 kandidater. Én af de nye Venstre-profiler, der er nr. 3 på listen, er Morten Lindberg, selvstændig erhvervsdrivende siden 2003 og bosat i Assentoft med sin hustru og to børn.

Han er ikke i tvivl om, hvilke temaer, der er mest afgørende for, hvor vælgerne i Randers sætter deres kryds tirsdag.

– Jeg synes, at enkeltsager har fyldt meget i mediebilledet op til kommunalvalget. Og det synes jeg medierne selv er med til at booste i vejret, men i min optik går folk meget mere op i det nære i deres hverdag, og hvilke muligheder man har som familie i sin by og kommune, lyder det fra Venstre-kandidaten.

Morten Lindberg mener, at gode og velfungerende institutioner, attraktive bosætningsmuligheder, attraktiv erhvervspolitik og mere fart på en bedre infrastruktur i Randers, er langt vigtigere for borgerne, end ideologiske enkeltsager eller om vi skal have en østbro om 20 – 30 år.

Hvorfor peger du på netop de tre emner?

– Jeg er selv vokset op i Harridslev, som har mange af de ting, børnefamilier lægger vægt på. Byen har en overskuelig størrelse, og der er ikke langt til Randers. Her er et godt nærmiljø, en god skole, dagligvarehandel, foreningsliv – og så det utroligt spændende Korshøj Idrætscenter, der nu bliver en realitet, fortæller Morten Lindberg, og fortsætter:

– I dag bor jeg med min familie i Assentoft. For os var det et aktivt valg, for her er lige nøjagtig det, der passer til vores liv. Daginstitutioner, skole, indkøbsmuligheder, masser af foreningsliv og vores eget lokale kraftcenter omkring Assentofthallerne og sportsforeningen SIF Assentoft.

Men hvad skal så gøres bedre?

Her peger Morten Lindberg på tre ting:

– Allerførst skal vi lave politik, der gør, at flere har lyst til at flytte til vores kommune. Det gavner vores lokalsamfund og vi får økonomisk større muskler og kan i den sidste ende levere bedre velfærd til vores borger.

– Politisk vil jeg arbejde for, at vi er på forkant med vores byudvikling og sørge for at de nødvendige institutionspladser følger med lokalt. Det er et vigtigt parameter for bosætning, men så absolut også for vores børns trivsel og udvikling.

– Derudover skal vi gøre det attraktivt at drive erhverv i Randers. Alle erfaringer viser, at med gode arbejdspladser følger der også bosætning. Men bosætning får vi kun, hvis Randers kan tilbyde attraktive byggegrunde. Det vil jeg arbejde for i det nye byråd.

Endelig peger Morten Lindberg på, at infrastrukturen i Randers skal udvikles. Det gælder både på kort sigt, men også i et fremtidsperspektiv, når der kommer flere og flere elbiler på vejene.

– Som et enkelt eksempel kan jeg nævne, at udviklingsudvalget i Randers med Venstre i spidsen så sent som i forrige uge vedtog, at Randers Kommune nu igangsætter et samarbejde med foreninger og virksomheder, hvor vi får kortlagt ønsker og behov for ladestandere overalt i kommunen.

Som en slutbemærkning kommer Morten Lindberg med en opfordring til alle i Randers:

– De personlige stemmer er afgørende for at komme i byrådet, men vigtigst af alt, er at folk benytter sin demokratiske ret og stemmer til de to valg d. 16. november.

Kommentarer