Vorup

Mor og en far samler underskrifter for et lyskryds i Vorup: Hvis ikke nogen gør noget, ender det jo helt galt

Foto: Jan Szwed.

Skolevejen til Søndermarkskolen i Vorup er nu så farlig, at der må gøres noget, mener forældrene Louise Klitgaard Nørring og Stoil Zaylov.

Foto: Jan Szwed.

Krydset Bøsbrovej, Mariendalsvej og Skanderborggade med fodgængerovergang er livsfarlig at gå over, og det er med livet som indsats at krydse vejen. De to forældre Louise Klitgaard Nørring mor til 3 børn og Stoil Zaylov far til 2 børn har derfor taget initiativet for at samle underskrifter fra forældre for en lysregulering.

Bøsbrovej er en gennemkørselsvej til megen tung trafik til industrikvarter, bybusvej og en direkte vej til motorvejen. Mange benytter ligeledes vejen til at køre børn til/fra skole. Derfor mener forældrene at der er behov for en lysregulering.

Da skolerne i Vorup for år tilbage blev nedlagt, blev Søndermarkskolen reduceret til 0-6.klasse med 4 klasser på hver årgang. Det giver rigtig mange nye trafikanter på vejen.

En skolepatrulje er ikke en mulighed, dels pga. af den lange afstand til skolen, men endnu vigtigere, at 6.klasses elever ikke skal udsættes for den fare, der er, ved at hjælpe andre elever over vejen.

Foto: Jan Szwed.

Torsdag var Louise Klitgaard Nørring og Stoil Zaylov forbi Randers’ borgmester, Torben Hansen, for at aflevere alle underskrifterne som de har samlet i forbindelse med trafikproblemerne omkring Bøsbrovej/Mariendalsvej/Skanderborggade.

”Søndermarkskolen er den eneste skole tilbage i Vorup, og vi ønsker, at vores børn går sikkert i skole hver dag. Vi har samlet i alt 471 underskrifter fra forældre, som bor i Vorup og vi kan sagtens samle flere. Alle forældre er bekymrede for de børn som skal krydse vejen,” lyder det fra de to forældre, som slutter:

“Vi er glade for, at der bliver lyttet til bekymringerne, og vi ser frem til en mere sikker skolevej for både børn og voksne. Et lyskryds er en nødvendighed for at sikre en sikker skolevej for vores børn.”

Kommentarer