Kultur

Molly Malones i Turbinen på St. Patricks Day den 17. marts

Af: Folkemusik i Randers / Eva Lauridsen

Søndag den 17. marts kl. 15 på selveste St. Patricks day spiller Molly Malones i Turbinen. Mere irsk kan det vel ikke blive – selv om bandet er fra Ry?

Molly Malones er en folktrio, som først og fremmest er på hjemmebane i den irske musiktradition. Hovedvægten i musikken er den irske folk-genre, med klassikere som Loch Lomond, The Wild Rover og Whisky In The Jar.

Sammen med de irske klassikere leverer Molly Malones også egne sange, som glider  fint ind i stilen. De tre musikere har masser af erfaring, humor og masser af håndelag på et stort udvalg af instrumenter, som skaber variation i deres optræden. Molly Malones lægger stor vægt på vokale arrangementer og synger ofte trestemmigt, og sætter i øvrigt pris på at publikum synger med på sangene.

Bandet har navn efter “Molly Malone, the famous Dublin fishmonger” som er udødeliggjort i sangen af samme navn. Hendes statue i Andrews Street er et af de mest besøgte turiststeder i Dublin. Men bag det romantiske billede af Molly er den triste realitet, at en tidlig død pga. sygdom og elendige leveforhold var helt almindeligt i Dublin for mange i slutningen af 1800-tallet og ind i 1900-tallet.

Bandet består af Stig Nørregård – harmonika, guitar og percussion, Jimmy Schou Wistisen – sang, guitar, fløjte og mundharpe og irsk bouzouki samt Søren Kristian Vad – guitar, banjo, mandolin, violin og fløjter.

Glæd jer til en dejlig eftermiddag med et charmerende orkester!

Flere oplysninger på https://www.folkemusikiranders.dk/arrangementer/

Dette er en foreningsnyhed indsendt af Folkemusik i Randers / Eva Lauridsen  Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer