Randers By

Møde på onsdag om Sporbyen Scandia

Togfabrikken Bombardier står over for at skifte spor efter, at Randers Byråd har besluttet at sende et forslag til nyt plangrundlag for det 22 hektar store område i høring. Nu inviterer Randers Kommune og områdets investorer alle interesserede til møde om planerne for Sporbyen Scandia.

De nye planer for den 22 hektar store Bombardier-grund tegner billedet af en blandet bydel med mulighed for at udvikle nye boliger, kontorer, hotel, idræts- og fritidsfaciliteter, en dagligvarebutik og en torvehal.

Det vil være private investorer, der skal virkeliggøre omdannelsen af togfabrikken. Foreløbig har Sporbyen Scandia fået sin egen facebookside, hvor investorgruppen gradvist vil løfte sløret for de konkrete projekter.

Samtidig har Randers Kommune i samarbejde med Bombardier og investorerne arrangeret et møde om planerne. Det finder sted onsdag den 28. juni kl. 19.00-21.00 i kantinen på Toldbodgade 41, hvor alle interesserede er velkomne.

På mødet vil investorerne fortælle om planerne for området, og der vil være gode muligheder for at stille spørgsmål til planerne.

Høring frem til 23. august

Ifølge det nye lokalplanforslag vil togfabrikkens historie blive et bærende element i omdannelsen, og de gamle spor skal ifølge lokalplanforslaget bevares som en del af et grønt strøg kaldet Sporparken. De fine røde murstenshaller fra 1930´erne, som kan ses fra Udbyhøjvej, er udpeget som bevaringsværdige og skal indrettes til nye formål.

Byrådet tog stilling til lokalplanforslaget på mødet den 12. juni, og her blev det besluttet at sende det i offentlig høring.

Kommentarer