Debat og politik

Mindeord over Søren Pape Poulsen

Privatfoto

Af Daniel Madié. Medlem af Randers byråd for Konservative

Poul Schlüter og Søren Pape Poulsen, det er mine to politiske forbilleder.

Poul er der skrevet meget om allerede… Med Sørens alt for tidlige død er det tid at skrive om ham.

Søren og jeg lærte at kende hinanden, da vi var i 15 års-alderen. Han kom til Randers for at spørge os i Konservativ ungdom (KU), om vi ville hjælpe ham med at starte KU i Bjerringbro. Sådan blev KU Bjerringbro blev til, og Sørens succesfulde politiske liv var startet.

Siden da, i 36 år, har vi haft et godt politisk venskab. I torsdags talte vi længe i telefon sammen, og i går tirsdag skulle vi have mødtes i Randers klokken 10.

Søren ville komme for at støtte Randers i sagen om den økonomiske byrde, som Nordic Waste katastrofen skaber. Netop det er et godt kendetegn for Sørens måde at være på og hans indstilling. Han kærede sig om hele samfundet og den sammenhængskraft som det kunne skabe.

På helt samme måde var det Søren, der stod på græsplænen ved villaen i Randers lige op ad E45 motorvejen, og med egne ører oplevede den ødelæggende larm fra bilerne. Han tog direkte tilbage til folketinget og fremsatte forslag om en pulje til statsstøtte støjværnsbyggeri i provinsen.

Søren var politikeren, som forblev det hele menneske, tro mod sig selv og mod sine værdier og holdninger. Han blev heldigvis aldrig den type ”gennemsigtige” og ligegyldige Christiansborg-politiker, som man ikke ved, hvor man har, fordi de kun er der for egen vindings skyld.

Æret være Sørens minde.

 

Kommentarer