Navnenyt

Mindeord for lokal cykeltræner Mogens Tvilling

En af Randers Cykleklub af 1910’s store profiler – Mogens Tvilling – er pludselig afgået ved døden nytårsdag.

Mogens Tvilling huserede på de danske landeveje i slutningen af halvtredserne og starten af tredserne. Her var han blandt de bedste temporyttere og var en af de få jyske landevejsryttere der kunne tage kampen op med københavnerne.

Mogens Tvilling

Mogens Tvillings ”første” karriere toppede med en sølvmedalje ved VM i 100 km holdløb i Salo, Italien. Medaljen blev vundet sammen med Ole Ritter, Vagn Bangsborg og Ole Krøyer.

Sølvmedaljen indbragte Mogens Tvilling hæder som årets idrætsudøver i Randers, samt RC af 1910’s guldnål.

Efter Mogens Tvillings første karrierestop blev han træner i Randers Cykleklub. Her blev han en meget vellidt træner for mange af klubbens unge talenter, som nød godt af Mogens Tvillings store viden og træning, specielt var han meget fokuseret på hård grundtræning i form af ”gymnastik” og løb i skoven i vinterhalvåret. Desuden havde Mogens stor flair for det taktiske i et cykelløb.

Efter nogle års træning med os unge talenter valgte Mogens at gøre comeback på landevejen og her blev det til en del sølv og bronze-medaljer ved 100 km holdløb ved både DM og JM, sammen med klubbens holdløbstalenter på denne tid (Jens Ørsted, Steen Hyldgaard og Jørgen Schmidt).

I starten af halvfjerdserne var Mogens Tvilling i en periode medlem af DCU’s udtagelseskommite.

Efter cykelkarrieren slog Mogens sig på golfsporten, hvor han tæt ved hjemmet brugte en hel del timer på Ebeltoft Golfbane.

Æret være Mogens Tvillings minde.

Kommentarer