Debat og politik

Millioner til sommersjov for børn

Byrådet gav mandag aften grønt lys til, at Randers Kommune i samarbejde med en lang række samarbejdspartnere kan arrangere sommersjov for kommunens børn og unge.

Danske børn og unge skal have en god sommerferie på trods af corona-krisen. Social- og indenrigsministeriet har derfor i et partnerskab med KL – Kommunernes Landsforening afsat en pulje til aktiviteter hen over sommeren. Randers Kommunes andel af puljen på 3,4 mio. kroner skal bruges til gode sommeraktiviteter i hele kommunen for børn og unge mellem 6 og 17 år.

– Det har været nogle hårde måneder for både børn, unge og voksne under corona-nedlukningen. Nu ser vi frem mod en sommer, hvor det er vigtigt, at vi kan tilbyde leg, læring og gode oplevelser. Derfor er det glædeligt, at vi med økonomisk støtte fra staten nu kan sætte gang i et flot program. Jeg ser frem til at byde kommunens børn og unge velkommen til sjove aktiviteter, læring og fællesskab i løbet af sommeren – siger borgmester Torben Hansen.

13.489 børn og unge i Randers er i målgruppen for sommerens aktiviteter. Den statslige pulje skal gå til både børn og unge bredt set rundt om i kommunen og til socialt udsatte børn og deres familier.

385 familier kan for eksempel se frem til at modtage en gratis billet til Randers Regnskov.
Randers Kunstmuseum kan med støtte fra puljen tilbyde en ekstra sommerskole med fokus på billedkunst og kreativitet. Der bliver afholdt flere forskellige sportscamps og en fodboldfestival. Randers Bibliotek forbereder tre ugers sommercamp med op mod 50 forskellige aktiviteter.

Der bliver teaterfest på pladsen foran Randers Teater og en naturcamp på Randers Naturcenter – for blot at nævne nogle af de mange aktiviteter.

Den kommunale forvaltning og alle samarbejdspartnerne arbejder nu videre med planerne – og meget snart inden skolernes sommerferie vil hele programmet blive præsenteret på hjemmesiden www.randers.dk/sommersjov

Sagen blev vedtaget enstemmigt på byrådsmødet mandag aften den 15. juni.

Kommentarer