Coronanyt

Midt i coronakrisen: Maj blev den bedste måned for boligsalg nogensinde

Der var nok ikke mange, der ville have spillet på, at maj 2020 – midt i coronakrisen – ville ende som den bedste måned for boligsalg nogensinde.

Men sådan gik det, i hvert fald hos landets største mæglerkæde EDC, der med en markedsandel på ca. 22 pct. dog må antages at være retvisende for hele branchen. Den netop afsluttede måned overgår den hidtidige rekordmåned, som var maj 2005, med 8 pct.

Det er især sommerhussalget, der sørger for den nye rekord, idet der i maj i år er solgt næsten dobbelt som mange sommerhuse som i 2005. Hertil kommer, at også salget af villaer og ejerlejligheder er tilbage på det meget fine niveau, vi havde før coronakrisen og endda lidt bedre end maj sidste år.

– For ejendomsmæglere står maj 2005 som noget særligt, så det er lidt vildt, at vi lidt ud af det blå slår rekorden netop nu, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann. – Nok er det sommerhussalget, der bringer rekorden i hus, men jeg synes alligevel, at det er værd at bemærke, at salget af helårsboliger er tilbage på samme niveau som sidste år, som ellers var det næstbedste år nogensinde.

De gode takter i maj er dog ikke en garanti for, at situationen ikke kan ændre sig. Indtil videre har boligmarkedet undgået at blive ramt af coronakrise i nævneværdig grad, men det kan ændre sig, hvis ledigheden stiger på mere langvarig basis. Boligmarkedet er mere følsomt overfor en økonomisk krise og arbejdsløshed, som kan blive resultatet af den nuværende sundhedskrise.

– Vi er helt opmærksomme på, at situationen kan ændre sig, men det skal jo ikke forhindre os i at glædes over, at boligejerne endnu ikke er ramt af krisen, og at det fortsat er et godt tidspunkt at sælge bolig, hvis man går i de tanker. Men selvfølgelig er der ingen der ved, hvordan det ser ud om et år, siger Jan Nordmann.

Kommentarer