Ø. Tørslev

Midlertidigt restriktioner på Åbakken ophæves

De midlertidigt restriktioner for besøgendes adgang til plejehjemmet Åbakken er ophævet af Styrelsen for Patientsikkerhed den 26. februar 2021.

Der er igen adgang for besøgende på plejehjemmet Åbakken samme vilkår som ved besøg på andre plejecentre i Randers Kommune.

“Beboerne på Åbakken er færdigvaccineret for en uge siden, og derfor er de midlertidige restriktioner ophævet. På alle kommunens plejecentre gælder dog stadig særlige rammer for besøg, da der stadig er en procentdel af beboerne, der af forskellige årsager ikke er vaccineret,” siger Maja Andersen, sundhedsfaglig rådgiver i Randers Kommune.

Rammerne omfatter blandt andet afspritning af hænder og overholdelse af Sundhedsstyrelsens anbefalinger om håndhygiejne, host, håndtryk, kontaktflader og afstand under besøget. Man må ikke komme på besøg, hvis man har symptomer på sygdom eller er nær kontakt til en, der er smittet med Covid-19.

“Det gælder for COVID-19, ligesom for eksempel forkølelse og influenza, at det ikke er muligt helt at fjerne risikoen for smitte,” understreger Maja Andersen.

Plejehjemmet Åbakken har været underlagt midlertidige restriktioner siden d. 19. februar 2021, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed traf afgørelsen for at forebygge og inddæmme udbredelse af Covid-19.

Kommentarer