Fussingø

Michael Aastrup Jensen åbner årets sensommerudstilling på Fussingø Slot

Lørdag er der fernisering på sensommerudstilligen med kunsthåndværk på Fussingø Slot. Arkivfoto

Den kommende weekend bliver dørene slået op til endnu en spændende udstilling med nogle af landets dygtigste kunsthåndværkere. I år kommer det lokale folketingsmedlem, Michael Aastrup Jensen (V), og åbner udstillingen ved ferniseringen i morgen lørdag 27. august.

Traditionen med at tilbyde nogle af landets dygtige kunsthåndværkere at udstille deres kunstværker på Fussingø Slot i de sene sommermåneder fortsætter. 

Dette års udstilling strækker sig over weekenderne 27.-28. august samt 3.-4. september, alle dage i tidsrummet klokken 10 til 17. Desuden kan udstillingen besøges onsdag den 31. august klokken 13 til 17. 

Fernisering lørdag

Der er fernisering i morgen lørdag 27. august klokken 11, og åbningstalen holdes i år af Michael Aastrup Jensen, der er medlem af Folketinget (V) og forhenværende borgmester i Randers. 

Det musikalske indslag ved åbningen leveres også i år af duoen Ebbe og Ove. Ved denne del af arrangementet tilbyder Fussingø-gruppen et gratis glas vin til alle gæster.

Populær udstilling

Kunstudstillingen på Fussingø Slot er ikke kun en publikumstræffer. Den er også populær blandt udøvende kunstnere, som ser en enestående mulighed for at fremvise deres kunstværker i slottets unikke og flot istandsatte lokaler. 

I år er der blevet plads til 13 kunstnere, som ser frem til at præsentere kunsthåndværk inden for så forskellige genrer som tekstiltryk, håndvævning, trædrejning, smykkedesign, glaspusteri, keramik- og pottemageri, pileflet, bronzestøbning og fremstilling af skulpturer i sten. 

Grønland repræsenteret 

Der vil også blive lejlighed til at møde en tekstilkunstner, der støtter inuitterne på Grønland ved at lave tasker i farvet sælskind, en designer, der laver personlige smykker på bestilling samt en keramiker, der henter inspiration til sine værker gennem seks års tjeneste i den danske handelsflåde. 

Der er udstillere, som har lært deres fag gennem klassiske håndværksuddannelser og andre, som er selvlærte med udgangspunkt i en stærk passion for den valgte kunstform. 

En mere udtømmende beskrivelse af de deltagende kunstnere kan findes på www.fussingoeslot.dk

Cafeen er åben

Efter rundgangen på udstillingen kan indtrykkene bearbejdes over en kop kaffe med tilhørende Fussingø-kringle i det gamle slotskøkken, i cafélokalerne eller – hvis vejret indbyder til det – foran slottet, hvor man samtidig kan nyde udsigten til den smukke park og den omgivende skov.

Det koster 30 kroner at besøge udstillingen, og der er gratis parkering ved slottet.

Fussing-gruppen

Udstillingen arrangeres af Fussingø-gruppen, som består af frivillige fra egnen. Gruppen finansierer slottets indvendige vedligeholdelse ved hjælp af det overskud, som entreindtægten, salget af udstillede værker og salget i cafeen giver.

Kommentarer