Debat og politik

Mennesker, kultur og folkelighed, eller erhvervseventyr for de få?

Læserbrev af Martin Minka Jensen, medlem af Velfærdslisten og kandidat til kommunalvalget 2021

Mennesker, liv og folkelig kultur må vige pladsen for dyre boliger og flotte facader af stål og glas. Størstedelen af politikerne i Randers byråd, anført af borgmesterpartiet Socialdemokratiet mener, at udvikling er ensbetydende med prestigeprojekter. Byen til vandet er et projekt, der har til hensigt at skabe en lille kopi af havnen i Aarhus, hvor dyre boliger og erhvervsdomiciler dominerer. Det er, hvad fantasien rækker til, når man taler om udvikling. Nu er det ikke nogen ny ting, at vi i Velfærdslisten er imod dette projekt, men eftersom man kan begynde at se, hvor tingene bærer hen, så skal det nævnes igen. Man kan i Randers Amtsavis d. 23. marts læse, at Økonomiudvalget har indstillet, at lejekontrakten til Pakhuset Kulholmsvej 4 på havnen ikke bliver forlænget.

Pakhuset har i mange år været rammen for et utal af fester, arrangementer og revyer, men pga. Byen til vandet, må man se sig om efter et andet sted. Hvis økonomien skal gå op, når prestigeprojektet skal realiseres, så skal grunden sælges, så der kan opføres boliger i stedet for. Gad vide hvad prisen på disse boliger bliver? Mon ikke det bliver en særligt velhavende del af befolkningen, der kan få råd til disse. Det tror jeg. Det er da også ganske interessant, at selvom der ikke er den store mangel på boliger i Randers, så skal man have skubbet mennesker og kultur væk fra havneområdet, så man kan ”udvikle” stedet. Vi skal gøre plads til noget kunstig kultur i stedet, noget som ikke er skabt af mennesker, men blot er en pæn og dyr indpakning.

Nu kan det meget nemt komme til at lyde som om, at vi i Velfærdslisten er modstander af nybyggeri. Det er ingenlunde tilfældet. Det er vigtigt at vedligeholde og bygge nyt, hvis dette er nødvendigt. Men vi mener altså ikke, at det er nødvendigt at bygge nyt, hvis det blot er for at tilgodese økonomiske investorers våde drøm om et eksklusivt erhvervseventyr for de få. Alle disse fælles midler, der skal til for at realisere Byen til vandet, bør komme den brede befolkning til gode i form af velfærd. Når man smider folkelig kultur, skabt af mennesker, til mennesker, på porten, ja så er der noget galt med ens opfattelse af udvikling.

 

Kommentarer