Erhverv

Der er masser af power i Randers

CEO Søren Rasmussen (t.v.) og CTO Jørk Rudolph

Nordhavn A/S markerer 60 års samarbejde med Scania om unik dansk eneforhandling samt servicering og udvikling af totale motorløsninger til industri, institutioner og marine-sektoren.

Kravet er fulde omdrejninger for at være med i international konkurrence som leverandør af motorer til fremdrift, generatorer og nødstrømsanlæg. Og det præsterer Nordhavn A/S, Randers, der fredag den 6. september fejrer 60 år som Scania-eneforhandler i Danmark, Grønland og på Færøerne. Jubilæet er resultatet af samarbejde med høj gensidighed.

Nordhavn A/S har ud over forhandlingen, bidraget til Scanias produktudvikling og vundet markedsandele ved at skabe nye værdikæder med totale, individuelle energiløsninger og service til bl.a. Forsvaret, entreprenørbranchen, industrien, hospitaler, marine-, fiskeri- og offshore aktiviteter, tele/data- virksomheder mv., hvor stabil optimal drift er påkrævet.

Sikkerhed i ”skyen”
Jubilaren, der årligt omsætter for 20 mio. EUR world wide og er repræsenteret i bl.a. Europa og Asien, har siden 2016 været ejet af Ruth og Kent Kirk ApS – selskabet er i dag meget tilfreds med udviklingen.

– Det går godt, men vi kan jo ikke hvile på laurbærrene. Derfor er det vigtigt, at vi er gearet til fremtiden og med helt fremme i den teknologiske og digitale udvikling – fastslår Kent Kirk, som sammen med CEO Søren Rasmussen lægger afgørende vægt på, at virksomheden gør alt for at høste fordele og sikre optimalt backup i ”skyen” med let adgang til historik, overblik og data.

Support til Forsvaret
Nordhavn A/S satser inden for alle markedssegmenter på nye teknologiske koncepter og kan med et af landets største og mest anerkendte testcentre, yde kunderne alt inden for reparation og service, ligesom virksomhedens højt specialiserede ingeniør- og konstruktionsafdeling er til rådighed med erfaringer og ekspertviden.

Den værdifulde backup har nu sikret Nordhavn en ny opgave i Forsvaret, hvor virksomheden har kontrakt på at yde support og opfylde garantiforpligtelser i forbindelse med anskaffelsen af 309 Scania udstyrede mandskabsvogne. Dette er sket efter virksomheden i ti år har serviceret 45 af Forsvarets bæltekøretøjer.

– Vi tillader os i al beskedenhed at betragte denne nye opgave i Forsvaret som en bekræftelse på, at vi udfører vores arbejde ordentligt – siger Søren Rasmussen. Han henviser desuden til, at en ganske betydelig del af Søværnets flåde har Nordhavn som leverandør af Scania-motorer og service.

Vigtigt kunde-feedback
Marine/offshore er fortsat et vigtigt marked. Nordhavn A/S har iflg. Søren Rasmussen åbnet mange døre for Scania. I samarbejdets første år handlede det meget om, at Nordhavn via kunde-feedback fik den svenske partner til at tilrette og udvikle motorerne – samtidigt med at man selv efterhånden i stigende grad opbyggede et bredt program med applikationer, el-systemer, gear og batteripakker.

Den tekniske udvikling er således i vid udstrækning baseret på Nordhavns erfaringer og know-how, der er opnået ved at arbejde tæt sammen med kunderne. Det er et værdigrundlag, som også har suget næring i et mangeårigt højt specialiseret samarbejde med rederiet ESVAGT. Dette har f.eks. resulteret i udviklingen af nye avancerede skibstyper (SOV), som servicerer bl.a. Vestas og Siemens på deres havvindmølle-projekter.

Krav på førertrøjen
I dag er miljøet og grøn teknologi i fokus – ikke mindst implementeringen af Nordhavns dieselelektriske løsninger, der opfylder alle nye tekniske standarder og miljøkrav om f.eks. reduceret NOx emission fra 2021, godkendt af DNV-GL.
– Vi føler os som ligeværdige i hele denne proces, selv om Scania naturligvis er den store i samarbejdet – fastslår Nordhavns salgsdirektør, Jørk Rudolph. Han peger på det gensidige udbytte med udvikling af komplette indretninger af maskinrum jfr. de nyeste klassificeringer og certificeringer i samarbejde med nogle af skibsindustriens førende designere.

– Vi gør krav på førertrøjen – ikke alene som motorleverandør, men også som en værdiskabende special- virksomhed, hvor designerne trygt kan overlade hele motorrummet til os med optimale løsninger, der sikrer miljørigtig drift, bedste brændstoføkonomi og hurtigt payback – siger salgsdirektør Jørk Rudolph.

Kommentarer