Dronningborg

Mange vil bygge og bo i Randers: Vi er inde i en rigtig god udvikling

Foto: Randers Kommune.

Randers Kommune er godt på vej til et rekordår for salg af byggegrunde, og for at følge med efterspørgslen er byggemodningen af flere planlagte udstykninger rykket frem. Især bynære grunde er populære.

“De seneste befolkningstal viser, at vi har flere tilflyttere end fraflyttere, og det går godt med salget af byggegrunde. Selvom coronapandemien lagde en dæmper på grundsalget i 2020, er det ikke gået i stå. Og i år er der rigtig godt gang i salget, så der er ingen tvivl om, at vi er inde i en rigtig god udvikling i øjeblikket,” siger borgmester Torben Hansen.

I årets første 6 måneder har Randers Kommune solgt 59 byggegrunde. Det er flere end der blev solgt hele sidste år og mere end halvdelen af, hvad der blev solgt i rekordåret 2019.

Bynære byggegrunde er attraktive

Især i bynære områder som Munkdrup, Romalt, Dronningborg, Over Hornbæk og Helsted er det populært at bygge, og der bliver arbejdet hårdt på at følge med efterspørgslen.

“Vi har i byrådet besluttet at fremrykke byggemodningen i flere områder for at sikre, at vi har attraktive grunde på hylderne til dem, der gerne vil købe. Samtidig arbejder forvaltningen på at klargøre nye byudviklingsområder, så den positive udvikling kan fortsætte” siger Torben Hansen.

Senest er helt nye byggegrunde på Pileurtdalen i Dronningborg sat til salg. Flere er på vej i Over Hornbæk, hvor 27 nye grunde snart bliver udbudt. Desuden er der byggemodning på vej af cirka 20 nye grunde på Filippavej i Munkdrup og en ny etape på Bisagervej i Spentrup, hvor cirka 15 nye grunde er på vej.

Derudover er forvaltningen i gang med at lave en lokalplan for et større boligområde i forlængelse af Eventyrparken i Stevnstrup, hvor der både bliver plads til parcelhuse og tæt/lav bebyggelse.

Masser af muligheder for at finde den rigtige byggegrund

“Jeg glæder mig enormt meget over, at mange vælger at bygge drømmehuset i Randers. Det er glædeligt for de familier, som får et godt sted at bo. Og det er godt for Randers Kommune, fordi byggeaktiviteten er med til at holde hjulene i gang,” siger Torben Hansen.

Skulle man få lyst til at købe en grund til drømmehuset i Randers Kommune er der fortsat masser af muligheder. I alt er der omkring 150 kommunale byggegrunde til salg i Randers Kommune . Og går man med drømme om at bygge nyt, er man altid velkommen til at kontakte Grundsalg på tlf. 8915 1886. Her er hjælp at hente til at finde den helt rigtige grund og til at sikre et godt og trygt forløb.

Fakta

www.byggegrunde.randers.dk kan du se de mange gode grunde til at bygge og bo i Randers. Her er informationer om alle kommunale udstykninger og områderne, de ligger i. Du kan nemt klikke dig frem til grunde, der er til salg, se priserne og hente salgsmateriale. Og har du spørgsmål, sidder Grundsalg klar til at hjælpe.

Så mange byggegrunde har Randers Kommune solgt

  • 2016: 40
  • 2017: 52
  • 2018: 80
  • 2019: 88
  • 2020: 47
  • 2021: 59 (pr. 1. juli)

Kommentarer