Kousted

Mange Kousted- og Bjerregrav-borgere ville høre om bredbånd

Se billedserie Tirsdag var der fuldt hus i forsamlingshuset til borgermøde om fiberbredbånd i Kousted og Bjerregrav Stationsby. Foto: Randers Netavis

Et overvældende fremmøde til borgermødet i Kousted forsamlingshus tirsdag aften, gav initiativtagerne fornyet håb om at kunne skaffe bredbånd til lokalområdet.

Der var dækket op til 70 personer, og omkring 65 kaffekopper var taget i brug. En indikation af en godt fremmøde, konkluderede de initiativtagerne; men et proppet forsamlingshus vidnede ved selvsyn om det samme. Borgere i alle aldre – her iblandt en del unge mennesker – var mødt talstærkt op for at høre om mulighederne for at skaffe bredbånd til deres lokalområde.

Mødet var initieret af en håndfuld frivillige fra Bjerregrav og Kousted, fordi de føler deres lokalområder er oversete i en ellers meget aktiv indsats fra kommunen om at skaffe bredbånd til landdistrikterne.

Mellerup, Tvede og Udbyhøj har for nyligt fået udrullet fibernet, og lige nu arbejder man intenst for samme sag i Asferg, Gassum og Hvidsten. Alle steder fordi, at der her samtidig er institutioner, som kommunen har forpligtet sig til at levere bredbånd til.

Så heldige er de ikke i Kousted og Bjerregrav Stationsby.

‘Hovedvejen’ er etableret

Til at skabe noget klarhed omkring emnet havde man inviteret kommunens bredbåndskoordinator, Jesper Brøndum, som holdt et indlæg om mulighederne for at få bredbånd til lokalområderne.

Han kunne blandt andet afsløre, at Eniig allerede har lagt en ‘fiberhovedvej’, der passerer tæt ved både Kousted og Bjerregrav Stationsby, hvilket giver de de to byer noget ‘skyts’, når de skal argumentere for at få lokale linier ført ind til byens borgere.

Andet ‘skyts’ i kampen for bredbånd er kommunens 2018 budgetlagte 450.000 kroner til gadelys i Kousted.

– Når de alligevel skal til at grave, så er det da oplagt, at vi samtidig får lagt fiber ned, som kan tilkobles til hovedlinien, siger Svend Olesen, som er en af initiativtagerne til mødet.

Et argument som Jesper Brøndum bakkede op om.

Bredbånd og bosætning

Efter kaffepausen var der indlæg af ejendomsmægler ved EDC, Jesper Hedegaard, som blandt andet kunne fortælle, at af fem væsentlige emner for huskøbere, der ligger hurtig internet som nummer to.

– Vi har lige fået to nye tilflyttere, som har købt ejendom i byen, og vi har fået et par nye lejere, og de vil da helt sikkert efterlyse en hurtig internet, påpeger Svend Olesen og tilføjer, at mange på landet i dag køber over internettet, så det er simpelthen en nødvendighed.

– Når nu folk gerne vil flytte til Kousted, af mange andre årsager, så skal det jo ikke være mangel på bredbånd, der skræmmer dem væk, siger han lakonisk.

Stor forhåndstilslutning

Mødet mundede ud i, at man bad de fremmødte om at tilkendegive deres stilling til spørgsmålet om mere bredbånd, og det gav en god indikator.

– Vi fik 37 underskrifter fra folk, der tilslutter sig vores kampagne. Derudover har vi flere tilkendegivelser fra borgere i både Kousted og Bjerregrav Stationsby, som bakker op, så det er vi meget tilfredse med, siger Svend Olesen.

Sammen med fem andre er han nu del i en arbejdsgruppe, der vil følge op på sagen. Gruppen påtænker at holde møde i uge 8, hvor man vil lægge en strategi for det videre forløb.

Kommentarer