Randers By

Mange boligejere får indefrosset stigninger i ejendomsskatten

Boligejere vil ikke blive opkrævet årlige stigninger i ejendomsskatten. Arkivfoto

Randers Kommune sender i starten af juni 2018 en ny opkrævning af ejendomsskat til alle boligejere, hvor ejendomsskatten er steget med mere end 200 kroner årligt. Ifølge en lov, som Folketinget har vedtaget, skal disse boligejere nemlig ikke betale stigningen nu. I stedet vil beløbet blive givet som et rente- og gebyrfrit lån.

Folketinget har vedtaget, at boligejere ikke vil blive opkrævet årlige stigninger i ejendomsskatten på over 200 kroner i perioden 2018-2020. Derfor sender Randers Kommune i starten af juni nye opkrævninger til de boligejere, der ikke skal betale stigningen nu. I opkrævningen er det indefrosne beløb for 2018 i stedet fratrukket 2. rate, der skal betales 2. juli 2018.

Lån uden renter og gebyr

Det beløb, der ikke bliver opkrævet og i stedet indefrosset, bliver givet som et lån, der fordeles på alle ejere af ejendommen. Ordningen er obligatorisk. Det er derfor ikke muligt at fravælge at få indefrosset ejendomsskatten, eller vælge at indfri lånet i perioden 2018 – 2020. Til gengæld er lånet rente- og gebyrfrit. Det beløb, der bliver indefrosset, svarer som udgangspunkt til den årlige stigning i ejendomsskatten i forhold til 2017.

Hver enkelt ejer vil hvert år modtage en årsopgørelse over lånet.

Indfrielse af lånet ved ejerskifte

Lånet på den indefrosne ejendomsskat bliver indfriet og skal betales ved ejerskifte. Opkrævningen bliver automatisk udsendt af kommunen. Ved handel mellem ægtefæller skal lånet ikke indfries, men bliver overdraget.

Årsopgørelsen og den nyeste ejendomsskattebillet skal bruges i forbindelse med ejerskifte.

Kommentarer