Randers By

Malte Larsen midt i debat da valget blev udskrevet

Et par hundrede elever på Randers Hf og VUC var tirsdag middag samlet til debat med de lokale folketingskandidater, da mødet tog en uventet drejning.

Flere af deltagerne i panelet begyndte at tjekke deres telefoner mere end vanligt, da statsministeren i Folketinget havde bedt om ordet for ”en særlig bemærkning” – der som oftest betyder udskrivelse af valg. Og ganske rigtigt. Lidt efter klokken 13 kom meddelelsen om, at Lars Løkke Rasmussen havde trykket på valgknappen.

– Jeg har glædet mig længe til denne dag, siger MF Malte Larsen fra Socialdemokratiet i Randers.

– Danmark har brug for en ny retning, og Randers har brug for markante forbedringer, tilføjer han.

En glimrende og ordentlig debat

Forud havde debatholdet deltaget i næsten to debatter. Indholdet var uddannelse, integration og klima. En stor del af eleverne på skolen har dansk som andetsprog, og integration fyldte derfor en del af den ene debat.

Det store panel havde travlt med at komme ud af døren, da meddelelsen om valgets udskrivelse var offentliggjort. Alle skulle hjem og føre valgkamp.

Malte Larsen, der nærmest er nabo til Randers HF og VUC, havde følgende kommentar på vej væk fra debatten:

– Jeg håber, at vi kan gøre valget til et velfærdsvalg, hvor emner som ret til tidlig folkepension, bedre normeringer for vore børn, investeringer i uddannelse og sundhed kommer til at stå stærkere end skattelettelser.

Kommentarer