Kultur

Lyrik Lounge sætter toner på vækstlaget

Hjalte Ross. Pressefoto (beskåret)

Den anerkendte nordjyske musiker Hjalte Ross er første gæst i et nyskabende initiativ, der skal løfte musikkulturen i Randers Kommune ud i lyset gennem Lyrik Lounge på Underværket.

Det musikalske vækstlag i Randers Kommune er i bevægelse, og nu får den tilført impulser fra et af de mest spændende nye navne på den danske musikscene, når Hjalte Ross i morgen torsdag 21. marts deltager i den første Lyrik Lounge på Underværket.

– Lyrik Lounge er et vigtigt projekt i Randers Kommune, fordi det arbejder med at understøtte og opkvalificere lokale unge musikaktører og det lokale musikmiljø, som kulturpolitikken sigter mod, siger Louise Høeg, formand for Sundheds-, idræts- og kulturudvalget.

Lyrik Lounge er et koncept, hvor to lokale sangskrivere deler scenen med et etableret navn og skiftes til at optræde med en-to sange ad gangen, hvilket skaber en slags sangstafet.

Deltagerne denne gang er Hjalte Ross, Jonathan Almind og Marie Olsen, alias Marie.

Lyrik Lounge bliver til i timerne op til koncerten, hvor Hjalte Ross sammen med Jonathan Almind og Marie Olsen sammensætter en sætliste og finder ud, hvordan de kan inspirere hinanden. De impulser vil derfor ligge til grund for koncerten, der dermed vil vokse frem i forberedelsen.

Lyrik Lounge er et vigtigt projekt i Randers Kommune, fordi det arbejder med at understøtte og opkvalificere vores levende og voksende musikfelt med nye musikfællesskaber.

– Et fedt musikmiljø er noget, vi skaber sammen i Randers Kommune, og samarbejdet sker mellem musikere, spillesteder og publikum – alle tre parter er supervigtige for at have et musikliv i udvikling. Vi håber på Lyrik Lounge vil blive en inspiration for vækstlaget i vores musikmiljø, som vokser i omfang og mangfoldighed hele tiden, siger Helga Hjerrild, kulturkonsulent i Randers Kommune.

Projektet henvender sig til unge musikere i Randers Kommune, der ønsker at skabe deres egen originale musik. En sangskriver-workshop afholdt tidligere på året var første del af et længere forløb, der skal hjælpe musikken i undergrunden til at blive både målrettet og seriøs i det musikalske udtryk.

– Lyrik Lounge er et forsøg på at vende koncertformatet lidt på hovedet. Alle kunstnere sidder på scenen samtidig og skaber noget sammen. Det er en ny tilgang til musikken, siger Matias Ankerstjerne, projektleder på Lyrik Lounge.

Randers Kommune støtter en bred udvikling af musikmiljøet. Lyrik Lounge er et godt bud på det, da det arbejder med udvikling af den lokale musikkultur gennem sparring og samarbejde mellem flere musikere, spillesteder og musikaktører.

Det matcher dermed den kulturpolitik, som Randers Kommune vedtog i 2023, hvor det blev besluttet at støtte unges kulturprojekter og øge synligheden af dem for at øge unges kulturforbrug – for eksempel koncerter.

Lyrik Lounge starter 21. marts klokken 19.30 på Underværket. Billetter koster 50 kroner og studerende kan gratis tage en ledsager med.

 

Kommentarer