Nørbæk

Det lykkedes – Fiber til Læsten og Nørbæk-området

For borgerne i et stort landområde nord for Hammershøj og Læsten er ham her den rigtige julemand. Til december kommer han nemlig med den gave, der står højest på ønskelisten hos mange borgere, som i årevis har sukket efter stabilt og hurtigt bredbånd. Pressefoto

Efter flere års ihærdig kamp lykkedes det en gruppe borgere i landdistriktet nord for Læsten og Hammershøj at få en aftale med Eniig om at blive koblet på selskabets fibernet. Fredag nåede man op på det krævede antal tilmeldinger, og Eniig sagde GO.

”Så lykkedes det. Vi får Fiberbredbånd til vores del af udkantsdanmark”.

Sådan skrev Jens Frederik Frederiksen, Hvidding Skovager, på facebook, da han fredag sidste uge havde fået ok fra Eniig om, at det nødvendige antal tilmeldinger var i hus, og man snart vil gå i gang med at grave.

Målet var 86 tilmeldinger, og man endte og på 89 tilmeldinger, så Jens Frederik Frederiksen var mere end tilfreds med, at kampen for bredbånd, som han har kæmpet i mere end fem år, endelig bar frugt.

– Vi er bestemt ikke kommet sovende til det. Selvom mange i området har sukket efter en ordentlig netforbindelse, så har vi alligevel måttet rundt på husbesøg for at få folk mobiliseret. Men det lykkedes, og det er vi glade og taknemmelige for, siger han.

Lige nu er Eniig på udkig efter et passende sted i området til opbevaring af deres udstyr, og så går de formentlig i gang med gravearbejdet lige efter sommerferien.

– Det er jo et stort område arealmæssigt, så det kommer til at tage noget tid, men ifølge projektlederen, så forventer de at være færdige inden jul, siger en meget tilfreds ’udkantsborger’.

Er man ikke blandt de 89 tilmeldte bredbåndsabonnenter, men vil gerne kobles på, så kan man sagtens nå at tilmelde sig. Det kan man gøre via et link på facebook-siden, ”Fiberbredbånd til området nord for Hammershøj og Læsten”, eller ved at kontakte Jens Frederik Frederiksen.

Kortet viser det område, der er i spil til at blive koblet på Eniigs fibermotorvej. Kort: Eniig

Kommentarer