Debat og politik

Louise Brown valgt til spidskandidat for Liberal Alliance i Randers

Louise Brown er nu spidskandidat for LA i Randers. Pressefoto.

I fredags den 14. august var der generalforsamling i Liberal Alliance Randers, og her blev Louise Brown som ventet valgt som partiets komende spidskandidat til kommunalvalget næste år. Dermed ser det ud til at Liberal Alliance bliver det eneste parti med en kvindelig spidskandidat i den borgerlige blok.

Liberal Alliance afholdt fredag generalforsamling og opstillingsmøde til det kommende kommunalvalg næste år. Partiet melder sig dermed i slipstrømmen af partier, der har deres spidskandidat klar, og det bliver med en kvinde i spidsen.

Louise Brown er klar til at trække i det liberale arbejdstøj og give det etablerede byråd kamp til stregen. Hun tror på, at Randers skal være bedre i morgen, end Randers er i dag og peger bl.a. på, at der skal være én indgang for de frivillige, foreningerne og dem, der ønsker at gøre en forskel for andre.

– Frivilligheden er den kit, der holder vores civilsamfund sammen, og derfor er det vigtigt, at vi giver de frivillige og foreningslivet de bedst mulige vilkår for at udøve deres virke. Tænk sig at vi ikke engang har en frivillig politik i vores kommune? Det vil jeg gerne lave om på. Det mindste vi kan gøre, er da at anerkende alle de mange borgere, der hver dag ligger en kæmpe indsats i vores civilsamfund for at gøre livet bedre for deres medborgere. Første skridt i anerkendelsen, mener jeg, er at få formuleret en politik på området, og selvfølgelig i samarbejde med foreningerne og de frivillige, siger Louise Brown.

Samtidig betoner hun vigtigheden af at få sat folkeskole og ældreplejen mere fri, og øge valgfriheden for de tilbud som kommunen tilbyder til borgerne. Hun ser det som sin vigtigste opgave at gøre op med den kommunale kassetænkning, og går blandt andet til valg på at skabe et bedre ungdoms- og seniorliv for borgerne i Randers Kommune.

– Det er vigtigt, at man som ungt menneske føler sig som en del af fællesskabet, og jeg tror på, at aktivitet er vejen frem. Jeg siger ikke, at man partout skal i gang med en uddannelse i det øjeblik man forlader ungdomsuddannelsen, men man skal i gang med noget. Både for at bidrage til vores fælles kasse, men bestemt også for at få skabt en identitet, der indebærer selvværd og selvtillid, og det tror jeg på, at man får, når man oplever, at der er brug for én og at andre regner med én, pointerer den nye spidkandidat.

Ved sidste valg var Louise Brown opstillet for Venstre, og derfor er det ikke et uprøvet kort Liberal Alliance har sat i front. Siden sidste valg har hun været i tænkeboks og er kommet frem til, at hun er mere liberal end Venstre, om det siger hun:

– Det blev tydeligt for mig, at selvom Venstre kalder sig Danmarks Liberale Parti, så er de stadig ikke helt liberale nok til mig. Mine grundlæggende værdier stemmer mere overens med Liberal Alliances. For mig er det vigtigste faktisk ikke at blive valgt, for mig er det vigtigste, at jeg befinder mig i et parti, hvor jeg kan stå inde for de værdier partiet står for, at der er højt til loftet, og at jeg hver dag kan se mig selv i øjnene.

Til daglig er Louise Brown leder af Frivilligværket, har egen virksomhed og i gang med at uddanne sig til Business coach. Hun bor i Romalt med sin mand Peter Brown, datteren Havanna og to hunde.

Kommentarer