Debat og politik

Lokale venstrepolitikere vil have gang i forhandlinger om infrastruktur

Michael Aastrup Jensen og Christian Brøns, begge fra Venstre, har kage med til formiddagskaffen, når de mandag klokken 9.00 besøger Bach & Pedersen i Randers. De efterlyser lokale forhandlinger om infrastruktur. Arkivfoto.

Michael Aastrup Jensen, medlem af Folketinget for Venstre, og Christian Brøns, borgmesterkandidat for Venstre i Randers, besøger mandag klokken 9.00 Bach & Pedersen Fragt A/S på Engelsholmvej 39, 8940 Randers med kage i anledning af, at der snart er gået 500 dage uden forhandlinger om infrastruktur.

Bach og Pedersen Fragt A/S er blot en af mange virksomheder der dagligt mærker problemerne med stigende trængsel. Men de er langt fra de eneste. I tusindvis holder østjyderne i dag i kø på E45 og indfaldsvejene til de større byer. Det mærker man både i Randers, Aarhus og mange andre større byer i Østjylland. Derfor vil Venstre markere at der nu er gået 500 dage uden regeringen har indkaldt til forhandlinger om infrastruktur:

– Jeg havde håbet på, at vi i dag skulle stå og uddele kage i anledning af vi gik i gang med en udvidelse af E45. Desværre er anledningen i dag en anden. Regeringen har ingen plan for infrastrukturen i Danmark og det markerer vi i dag, udtaler Michael Aastrup Jensen.

Penge til udvidelse og støjdæmpning

Den forrige regering fremlagde før valget en fuld finansieret plan for investeringer i infrastrukturen, der betød af man ville gå i gang med en udvidelse af E45 allerede fra 2021. Men gravemaskinerne står fortsat stille. Onsdag den 11 november er det 500 dage siden den socialdemokratiske regering tiltrådte, men regeringen har ikke indkaldt til forhandlinger om infrastrukturen endnu. En stor gruppe borgere i Vorup, Hornbæk og Helsted er som fragtfirmaet ramt af den manglende udvidelse af E45. For dem er støjen fra motorvej en del af hverdagen og det får Venstres borgmesterkandidat til at anklage regeringen for at lade dem i stikken. Netop støjen fra E45 er noget som Venstre i Randers kæmper for at reducere, både i Folketinget og byrådet.

– Vi er nødt til at hjælpe de støjplagede borgere i Vorup, Hornbæk og Helsted. Derfor var der også sat penge af til støjeskærme netop der, ligesom vi i Venstre har prioriteret det i kommunale budgetter. Men nu er borgerne igen fanget i ingenmandsland, så længe Socialdemokratiet ikke har en plan. Det er hverken holdbart eller rimeligt, siger Christian Brøns.

Den tidligere VLAK regerings plan indebar en udvidelse af E45 fra Vejle til Randers. Netop udvidelsen til Randers skal afhjælpe både trafikken og støjen. Men udvidelsen er motorvejen var der også afsat 1,6 mia. kroner til støjdæmpning. Venstre erkender at de ikke kan presse regeringen til forhandlingsbordet, men håber samtidig at regeringen snart kommer på banen. Samtidig efterlyser de at borgmester Torben Hansen kommer noget mere på banen.

– Vi kunne godt tænke os at Torben Hansen kom noget mere på banen, og fik gjort sine partifæller i regeringen opmærksomme på, at det er afgørende for Randers, virksomheder og borgere at vi får udvidet E45, sider Michael Aastrup Jensen.

Kommentarer