Kultur

Lokale aktører bakker op om ny streetfood festival i Randers

Fra torsdag den 1. til søndag den 4. juni omdannes J.O. Krags Plads til en street food festival med mad i alle afskygninger. Fremsendt foto

Der er gademad fra alle verdenshjørner, også fra Randers, på menuen, når Mad & Kulturs foodtruck-flåde  indtager J.O. Krags Plads 1. til 4. juni. Både restauratører og andre lokale kræfter har taget opfordringen om at bidrage til byens nye festival til sig. Her kan de nemlig nå ud til et stort publikum og bidrage positivt til en vigtig begivenhed i byen, lyder det i en pressemeddelelse.

Da Randers’ nye madfestival annonceredes i marts, fulgte en opfordring med fra arrangørerne bag til alle aktører i Randers: “Byd ind. Kom og bidrag til festivalen”.

En opfordring som flere, heriblandt Restaurant Madværket, reagerede på.

– Vi tøvede ikke med at sige ja tak til en pop-up-madbod på streetfood festivalen. Dels fordi vi gerne vil bakke op, når så spændende et multikulturelt madevent holdes i Randers, og dels fordi vi ser festivalen som et  fantastisk sted at udbrede kendskabet til vores restaurant, siger Restaurant Madværkets forpagter, Christian Haun Enoch, i pressemeddelelsen.

Han forklarer, at mange randrusianere kender Restaurant Madværket, fordi de har spist der i forbindelse med et af Værkets kulturarrangementer. Færre ved, at Madværket også har åbent, når der ikke er en forestilling eller koncert. Det skal restaurantens madbod med lækre nordiske småretter, fx kold ærtesuppe med håndpillede rejer fra Rømø og grillede asparges med revet Gammel Knas, til streetfood festivalen være  med til at lave om på.

Madværket er blandt de lokale restauranter, der deltager ved Randers Street Food Festival 1. til 4. juni – bla. med grillede, danske hvide asparges på menuen. Fremsendt foto

 

Ikke blot et omrejsende cirkus

Mad & Kultur, der står bag Randers Streetfood Festival, afholder i år gademadsfestivaler i otte byer vest for Storebælt; og for Thor Andersen, stifter og medejer i Mad & Kultur, er det vigtigt, at festivalerne ikke kun bliver et stort omrejsende cirkus. Festivalerne har et større perspektiv, lyder meldingen.

– Vi arbejder for at fremme god og mangfoldig madkultur ved at servere mad fra alle verdenshjørner og sætte nye og eksotiske retter på menuen. Samtidig hylder vi det lokale og vil sætte et positivt og vedvarende aftryk på de byer, vi besøger. Det gør vi blandt andet ved bruge lokale leverandører, hyre byens sportsforeninger til at stå i baren og ved at invitere restauratørerne til at deltage, forklarer Thor Andersen.

Han er derfor glad for randrusianernes store opbakning; det vil også vil præge den underholdning og de mange aktiviteter, som er på programmet til streetfood festivalen fra 1. til 4. juni.

I Randers er keramikværkstedet fra kulturhuset Underværket en af dem, der rykker ud på torvet i weekenden. Her kan gæster i alle aldre betale for at dekorere en kop eller skål med giftfri maling, der efterfølgende bliver brændt i keramikværkstedets store ovn.

Mad & Kultur arrangerer Randers Streetfood Festival med støtte fra Randers Cityforening og Randers Event. Der er 18 madboder på programmet og ud over Madværkets nordiske menu er der blandt andet østers og grillede hummersandwich fra kokkene på Trapholt, flammegrillet flanksteak, saftige pulled pork-burgere, poke bowls, stenovnspizzaer, fish n’ chips og veganske retter fra Mexico til de sultne gæster.

Der er mange siddepladser og en scene, så man kan spise samtidig med, at man hører live musik, der også vil være i forbindelse med street food-festivalen.

Ud over mad og musik byder Randers Street Food Festival også på forskellige aktiviteter som eksempelvis porcelænsmaling, som keramikværkstedet fra Underværket kan tilbyde. Fremsendt foto

 

Kommentarer