Kultur og events

Lokal kunst i skønne lokaler

Se billedserie

Årets sidste udstilling i Nørhald Kunstforening er som altid en lokaludstilling, hvor medlemmerne af foreningen har mulighed for at udstille egne værker. I år deltager 10 kunstnere, og vi glæder os over at kunne vise lokalområdets kunstneriske mangfoldighed.

I den keramiske afdeling møder vi værker af Anette Filtenborg og Michelle Marhauer Pedersen, der også deltager med et enkelt maleri sammen med andre kunstmalere: Vibeke Henriksen, der udstiller et poetisk-geometrisk værk; Gerda Petersen, som både er abstrakt og figurativ i sit udtryk; Inger Bjerregaard Madsen, som elsker at lege med farver og teknikker; og endelig Kristian List, der er helt ny i kunstforeningens regi. Han maler i olie og har fornyet sin glæde ved landskabsmotiver i nærområdet, som han søger at fange essensen af i enkle udtryk. Det er typisk stærke mønstre af lys og skygge, der ligger til grund for kompositionerne.

Berit Langballe er en mester i at male akvareller, og på udstillingen ses fire havmotiver. Berit skildrer de forskellige stemninger, man kan opleve ved havet. Der er et evigt skiftende lys, og netop akvarellen egner sig godt til at gengive netop det, og Berit indfanger det på fornemste vis.

Henrik Langballe udstiller 3 marmorskulpturer, der alle er fremstillet i et enkelt design, idet en skulptur for ham alene ved sin form skal vise det, han vil udtrykke.

Også et spændende fotoemulsionsbillede fra hans hånd er med på udstillingen. Fotoemulsion er en teknik, hvor der smøres fotoemulsionsvæske på billedet. De motiver, man vil benytte, ligger på transparenter, og man lader så solen fremkalde billedet. Billedet er til slut færdiggjort med akvarel.

Jan Fogh, der tidligere har udstillet bronzeskulpturer, har kastet sig ud i en ny papirteknik. Han deltager med fire nye skulpturelle papirværker.

Drivtømmer, metal og smykkesten er basis for de skulpturer, Lisbeth Clausen skaber. Hendes værker refererer ofte til samtidsproblematikker, men kan også fortælle om oplevelser og følelser.

Alt i alt er det en bred vifte af kunst, som Nørhald Kunstforening breder ud i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 18, Mellerup, 8930 Randers NØ. Der er fernisering lørdag d. 13. november kl. 14-16, og udstillingen kan ses på alle hverdage mellem 14 og 17 indtil d. 16. december.

Kommentarer