Gassum

Lørdag åbner købmanden i Gassum

Købmand Claus Fisker og hans souschef i Gassum, Hanne Ravn, har drøntravlt i disse dage for at blive klar til åbningen af butikken på lørdag. Torsdag, da avisen kom forbi, havde de lige modtaget skiltet, og inden i butikken var der så småt ved at komme varer på hylderne. Foto: Gitte Hagsholm

I morgen lørdag bliver der fest i Gassum, når dørene åbnes til byens nye købmandsbutik. Noget som borgerne længe har set frem til – og mange knoklet for. Så den får hele armen med kagemand, snoreklip, taler og tilbud for at fejre begivenheden.

Sedlen hænger stadig på døren; den der fortæller, at butikken lukkede 31. maj sidste år. Det er syv måneder siden, og i morgen lørdag er sedlen væk. Der bliver dørene nemlig slået op med et ordentligt brag, når købmandsbutikken holder indvielsesfest.

Det sker efter nogle dramatiske måneder, hvor mange detaljer omkring organisering, aftaler, finansiering med skulle falde på plads. Og lige inden jul – for blot godt en måned siden – faldt de sidste brikker på plads, og styregruppen for projektet kunne melde ud, at det var ganske vist: Gassum får sin købmand.

– Det var et intenst og bevæget øjeblik, fortalte Dot Juel Dahlerup fra bestyrelsen til avisen dengang.

Så det vil det sikkert også blive på lørdag, når visionerne forløses.

Erfaren souschef

En anden, som glæder sig rigtigt meget er 55-årige Hanne Ravn, der er ansat som souschef i Min Købmand Gassum.

– Der har været drøn på, og vi har haft nogle meget lange arbejdsdage, men det har været så fedt, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, siger hun begejstret.

Hanne er butiksuddannet i Mika Marked i Viborg i 1986. Herefter var hun mange år i DagligBrugsen i Hammershøj, hvor hun også er opvokset.

Efter nogle år i Nordjylland, blandt andet i Løgstør, hvor hun arbejdede sammen med sin nuværende chef, flyttede Hanne for et par år siden tilbage til Hammershøj. Det blev til nogle lange køreture til arbejdet først i Østerild, hvor hun var ansat, til hun fik tilbudt en stilling i Hvornum, der var lidt tættere på. Så hun var hurtig på knapperne, da hun hørte, at Claus Fisker ville åbne en købmand i Gassum. Og det skræmmer hende ikke, at butikken bygges op fra bunden.

– Butikken i Østerild var jeg med til at bygge op, og den i Hvornum var i så ringe fatning, da jeg kom til, at det var også nærmest fra nul, fortæller hun.

Netop den erfaring, og deres fælles fortid som kolleger var også nogle af de væsentligste parametre for Claus Fiskers valg af sin souschef til butikken.

– Med to butikker har jeg brug for at været stensikker på, at der er en person, hvert sted, der har ’hands on’ på den daglige drift. Jeg har Pernille i Asferg og nu har jeg Hanne i Gassum, så jeg er meget tryg, siger Claus Fisker.

Festlig åbning

Åbningen fejres på festlig vis lørdag fra klokken 9.30, hvor der vil være gratis kaffe og kagemand, og selveste Rasmus Klump kommer og deler godter ud til børnene. Klokken 10.00 er der taler ved Claus Fisker samt salgsdirektør i Min Købmand-kæden, Kim Scheuer Nielsen, og så skal snoren klippes. Herefter kan borgerne strømme ind til de mange tilbud og gode smagsprøver, som butikken bugner af denne dag.

Der har været travlhed for at få Min Købmand i Gassum klar til åbningen lørdag. Men til den tid bugner hylderne med varer og masser af gode tilbud, lover Claus og Hanne. Foto: Gitte Hagsholm

Kommentarer