Randers By

Løb, jog eller gå og hjælp verdens sårbare børn

Parkrun løbes hver lørdag, men lørdag den 21. januar løbes der penge ind til Danmarks Indsamlingen 2023. Foto: Randers Kommune

Lørdag den 21. januar kan du være med til at hjælpe verdens sårbare børn ved at løbe, jogge eller gå fem kilometer sammen med Nordre Fælled Parkrun.

Parkrun er et globalt løbefællesskab, der løbes hver lørdag verden rundt. Lørdag den 21. januar er dog helt speciel for Nordre Fælled Parkrun. På denne dag løber deltagerne nemlig for Danmarks Indsamling, der i år er til fordel for verdens sårbare børn.

Alle er velkomne til at løbe, jogge, gå eller en kombination af de tre, og jo flere, jo bedre. Det er også tilladt at tage børn med i klapvogn og hunde i kort snor. For hver deltager donerer National Revision Godkendte Revisorer A/S nemlig et beløb til Danmarks Indsamling.

Randers FC varmer op og sætter i gang

Løbet sættes i gang fra Myreturen for enden af Gl. Jennumvej klokken 9.00 af spillere fra Randers FC. De står også for en god opvarmning fra klokken 8.45.

Det er gratis og uforpligtende af deltage, man skal bare registrere sig på parkruns hjemmeside: www.parkrun.dk/register/?eventName=nordrefaelled. Det er også muligt at registrere sig på dagen.

Efter løbet byder arrangørerne på kaffe og kage i Myretuen.

Fakta

Parkrun er et gratis og uforpligtende event arrangeret af frivillige. For tiden er der 9 parkrun events i Danmark og mange flere i resten af verden, der løber hver weekend. Alle er velkomne uanset niveau, og der er ikke nogen tidsgrænse eller nogen, der kommer sidst i mål. Parkrun er et positivt, åbent og inkluderende løbefællesskab. Arrangørerne har hver gang en officiel tidstager og løbsleder med, det er dog frivilligt, om man vil have oplyst sin tid. Hver lørdag kl. 9 – året rundt – er der Parkrun på Nordre Fælled i Randers.

Om Danmarks Indsamling

Randers er værtsby for Danmarks Indsamling, der sendes live på DR fra Værket den 4. februar 2023. I ugerne op til tv-showet foregår der en langt række indsamlingsaktiviteter, der løbende offentliggøres på www.randers.dk/danmarksindsamling.

I 2023 støtter Danmarks Indsamlingen verdens sårbare børn: Med krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klimakrise, fødevarekrise og corona-pandemi er der brug for hjælp. Verden brænder og det er børnene, der betaler den højeste pris. Børn der bukker under for sulten. Børn der må undvære livsvigtige vacciner. Børn der mister skolegang og bliver fastholdt i fattigdom.

Randers Kommune koordinerer “Randers hjælper sårbare børn” og har løbende tæt dialog med Danmarks Indsamlingen om de lokale aktiviteter.

Kommentarer