Debat og politik

Lisbeth Zornig deltager i borgermøde på Underværket

Velfærdslisten er klar med sit næste borgermøde. Denne gang er temaet ”Hvordan forbedrer vi forholdene for udsatte børn og familier” – og landskendte Lisbeth Zornig er blandt indlægsholderne.

Onsdag 19. april afholder Velfærdslisten næste borgermøde. Denne gang er temaet ”Hvordan forbedrer vi forholdene for udsatte børn og familier?”, og en af oplægsholderne er tidligere formand for Børnerådet, samfundsdebattør, forfatter og direktør for Huset Zornig, Lisbeth Zornig.

Det fortæller Velfærdslisten i en pressemeddelelse.

– Vi er mægtig glade for, at Lisbeth Zornig har stillet sig til rådighed som oplægsholder. Hun har jo nærmest beskæftiget sig med dette tema hele sit liv. Først som barn i en udsat familie på Lolland og siden som voksen som henholdsvis formand for Børnerådet og samfundsdebatør, så hun er på godt og ondt en af hverdagens eksperter på dette område, udtaler Velfærdslistens sekretær, byrådskandidat Henrik Hald, som har stået for kontakten til Lisbeth Zornig.

Foruden den tidligere børnerådsformand vil der være to andre oplægsholdere: Formand for styregruppen af plejefamilier i Randers, Palle Berthelsen, samt kredsformand for Socialpædagogernes Landsforbund i Østjylland, Gert Due.

Velfærdslisten havde også inviteret formand for børn- og skoleudvalget, Anders Buhl Christensen, “eller en anden fra Venstre” til at komme med et oplæg, men de har ifølge pressemeddelelsen meldt fra.

– Vi er dog sikre på, at vi med de tre andre oplæg vil få et særdeles kvalificeret udgangspunkt for den efterfølgende drøftelse mellem de fremmødte, udtaler Henrik Hald.

– Formålet med borgermøderne er at give alle borgere i Randers Kommune mulighed for at komme med deres visioner på de områder, som især interesserer den enkelte, og dermed få direkte indflydelse på den politik, der skal føres her i kommunen efter næste byrådsvalg. Derfor er der ingen, der risikerer at få deres forslag “skudt ned”. Det kan naturligvis blive kommenteret, og måske også imødegået af andre deltagere, men alt foregår på en anerkendende måde. Det er borgerne i Randers Kommune, som skal bestemme udviklingen. Ikke hverken et snævert byrådsflertal eller forvaltningscheferne, lyder det i pressemeddelsen.

Forslag, der fremkommer på borgermøderne, vil senere blive samlet i et papir, som alle kan få et eksemplar af, lyder meldingen.

Kommentarer