Kultur

Lille Mors Dag med pileflet den 4. maj

dagen før den rigtige dato kan du komme til "Lille Mors Dag" på Randers Naturcenter den 4. maj.

Lørdag den 4. maj er der Lille Mors Dag på Randers Naturcenter med pileflet, byggeri af fuglehuse og meget mere.

– Da den rigtige Mors Dag rammer søndag i Kr. Himmelfartsferien, hvor mange familier er rejst på miniferie, har vi år valgt at indføre en Lille Mors Dag. Traditionen tro står dagen på kreativt pileflet for hele familien, siger Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Professionel pilefletter Ursula Søholm kommer på besøg og giver kyndig vejledning. Byg for eksempel jeres egne plantestativerne, der kan bruges til at dekorere haven, terrassen eller altanen. De er velegnede til både krukker og bede. Bemærk at prisen for materialer til pilestativ er 50 kroner per stativ. I kan også bygge jeres eget fuglehus, og dermed være klar til at morfugl kan få unger hjemme hos jer.

– At bygge fuglekasser er måske en anelse sent på sæsonen, da mange ynglende fugle allerede er i gang – men flere arter lægger æg og får unger i flere hold på samme sæson, så en ny og lækker kasse til et sommerkuld kan nok lokke ekstra fugle til haven.

Helle-Marie Taastrøm fortæller også at ansatte såvel som de frivillige på Randers Naturcenter har glædet sig til at foråret for alvor vil banke på. Det er også muligt at gå på opdagelse i Naturcenterets sø, med fiskenet, akvarier, lupglas og blive forundret over ”de sjove væsner”, som I møder i søen. I kan også prøve kræfter med nogle af naturens vilde planter i madlavningen. Sammen med naturcentrets personale kan I samle planter i området ved Gudenåen.

Der er åben til Lille Mors Dag på Randers Naturcenter den 4. maj mellem kl. 10 og 14.

Mødested: Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers NV.
Medbring gerne: Madkurv og drikkedunk

Kommentarer