Kultur

Liga Latina med spisning, danseundervisning og koncert

Fredag den 3. juni inviterer tante Olga indenfor til cubansk salsa dans når Lige Latina igen besøger Randers.

Liga Latina er caribisk kulturarv indregistreret på skandinaviske nummerplader. Men trods musikernes nordiske rødder er musikken fuldblods latin.

Det er en enestående konstellation af dedikerede skandinaviske musikere, samlet om lidenskaben for latin- cubansk og caribisk musik, som de dyrker på et internationalt, skyhøjt kunstnerisk niveau. Det har gjort dem til fast inventar på mange jazz- og verdensmusikfestivaler rundt om i verden. Liga Latina er i en liga for sig! Bedre end Buena Vista Social Club. 5-stjernet musikalsk oplevelse.

Tante Olga havde besøg af Lige Latina i oktober måned og efter 15 minutter var de klar over, at dette band måtte de have mere end en gang til. Livsvarme, sjæl, rytmer og forrygende musik, man slet ikke kunne sidde stille til. Forrygende koncert og livsglæde – en lang sommerbrise. Skal og bør opleves. 

Latin, cubansk og caribisk folk og jazz er én lang kærlighedshistorie om mødet mellem den spanske guitar og den afrikanske tromme. Fra Guaguancó, urmoderen til al cubansk musik, til stilarter som Danzón, Bossa Nova, Cumbia og ikke mindst Són, som med indflydelse fra amerikansk jazz i 1920’erne blev til den moderne Bolero, der siden nåede hele verden takket være legendariske Buena Vista Social Club.

Liga Latinas frontmand er den internationalt anerkendte komponist og sangskriver Mike Hecchi på vokal, Cubansk trés og spansk guitar. På double bass Michell Boysen, konservatorieuddannet i Brazilien, hvor han har specialiseret sig i genrer indenfor latin-musikken. På percussion Bo ’BoJo’ Johansen (little Havana) uddannet på Instituto Superior del Arte i Havana og forfatter til flere bøger om cubanske rytmer. Pianisten Theo Hjorth er uddannet hos selveste César ’Pupy’ fra det legendariske Los Van Van in Cuba, og bandets trompetist, Rune Krogshede, har studeret i Brazilien og Cuba og turneret med det berømte cubanske orkester Chappottin Y sus Estrellas.

I grunden siger det formentlig allermest om Liga Latina, at gruppen indtil videre er mere kendt i latin-musiktraditionens hjemlande end i Danmark. Kenderne har for længst blåstemplet deres skandinaviske musikerkolleger – og med god grund.

En aften med det hele

Der tilbydes spisning først hos MacAle fra kl. 17.00. Menuen er Hamburgerryg, m/Blomkål, Gulerødder, Broccoli & Porresovs.

Efterfølgende gratis danseinstruktion i Salsa dans fra 18.30 – 19.30, med salsainstruktør Trine Rosenberg Rasmussen, som har mere end 15 års erfaring med salsaundervisning, der giver en nem og hurtig introduktion til salsadansen sammen med Susanne Salzer Larsen. Alle kan deltage og er meget velkomne. Ingen forudsætninger andet et godt humør. 

Så kom bare og del deres begejstring for den cubanske salsa og få en sjov og positiv oplevelse med hjem sammen med en forrygende musikalsk oplevelse.

Kl. 20.00 starter koncerten med Liga Latina. 5-stjernet musikalsk oplevelse og man behøver ikke spise eller modtage danseundervisning først, for at deltage i koncerten.

Kommentarer