Kultur

Lena Frier optaget i Wall of Fame som medlem nummer 25

Lena Frier blev fredag aften optaget i Wall of Fame som det 25. mandlem af den eksklusive klub. Foto: Martin Albrechtsen.

Wall of Fame, der kan opleves i Arena Randers, er en hyldest til lokale idrætsudøvere med store sportslige præstationer på absolut topplan. Hæderen gives til en person, der har indstillet sin sportslige karriere, og har ydet en ekstraordinær, langvarig og international anerkendt indsats inden for sportens verden.

Hvert år bliver et nyt medlem optaget i den eksklusiv klub. Det er en komite under Randers Talent og Elite, der finder frem til, hvem der skal være nye medlemmer af Wall of Fame.

Badmintonspilleren Lena Frier blev fredag aften det 25. medlem af klubben. Hun har spillet alle sine ungdomsår i Randers Badminton Klub.

Lena Frier spillede senere syv år på allerhøjeste niveau i dansk og international badminton. Karrieren toppede med EM-guld i damedouble samt dame- og mixhold i 2008, hvor hun også deltog ved OL det samme år. I 2009 blev det til DM-guld i damedouble og året efter var Lena igen med til at sikre EM-guld til Danmark for Damehold, som hun havde gjort i både 2004 og 2008. Og så var der også EM-guldet for mixhold i 2006.

– Samlet set er det en hel fantastik sportsligkarrierer, der i den grad fortjener en hyldest. Dejligt at vi kan udvikle talenter i byen, som strækker sig helt til den internationale elite siger Johannes Madsen, der er elitekoordinator fra Randers Talent og Elite.

Lena Frier er efter den internationale karrierer flyttet tilbage til Randers, hvor hun i dag bl.a. arbejder med at hjælpe lokale atleter til at nå deres sportslige drømme.

Kommentarer