Langå

Lav mad med far – ONLINE

Den populære madskole for fædre og børn, Fars Køkkenskole, har været ramt af corona-restriktioner, som har sat en midlertidig stopper for de lærerige og hyggelige køkkenmøder i landets skolekøkkener. Nu skal en online udgave af konceptet, Fars Køkkenskole Online give fædre og børn i Langå kvalitetstid og smagfulde oplevelser.

Kvalitetstid mellem far og barn. Spruttende pander, lækre råvarer og en humørfyldt oplevelse. Det er bare nogle af ingredienserne i Fars Køkkenskole ONLINE, som er en coronavenlig udgave af Fars Køkkenskole, der gør det let for fædre og børn at komme i gang med køkkenhyggen derhjemme.

”Ideen er simpel. Køb en billet på vores hjemmeside, og vi sørger for at varerne bliver pakket til afhentning i det lokale supermarked. Efterfølgende modtager far og barn også link til en video, så de synkront kan lave mad hjemme hos dem selv med Fars Køkkenskoles børnekok og et barn. Her får de tips og tricks til at lave maden sammen. Det er simpelt og det virkede vildt godt i Skanderborg, hvor vi testede det inden jul”, siger Jonas Vigkilde, der er projektudvikler i Hello Kitchen, der står bag konceptet Fars Køkkenskole. 

Fars Køkkenskole ONLINE sker i et samarbejde mellem Hello Kitchen og den lokale ildsjæl fra Langå Line Munkholm, der skal undervise i Fars Køkkenskole i Langå i efteråret. Line står for at formidle tilbuddet samt for uddeling af varer og opskrifter.

Jeg vil rigtig gerne støtte op om fælleskabende projekter. Onlinemodellen er en forløber for den rigtige Fars Køkkenskole, hvor fædre og børn mødes i skolekøkkener, som vi skal starte op i Langå, så snart vi får lov – og det glæder jeg mig til, siger Line Munkholm.

Tilbuddet er til fædre, bedstefædre, bonusfædre og børn, der går i 2-5. klasse.

Interesserede fædre kan skaffe sig en af online-pladserne på: https://farskoekkenskole.dk/online. Det koster 139 kr. for link til video, opskrift og madvarer, der giver et måltid til 4 personer. Det er Fakta i Langå, der pakker varerne, som skal hentes torsdag d. 27. maj i tidsrummet 15.30-17.00.

Fars Køkkenskole ONLINE er er del af projektet ”En ny model for lokale madlavningsaktiviteter, 

der booster madglæde, sundhed og fællesskaber”, som er støttet af Købmand Ferdinand Sallings Mindefond. Som en del af projektet skal Fars Køkkenskole starte op i 15 nye byer. 

Om Fars Køkkenskole

Fars Køkkenskole er Danmarks første madlavningskursus for fædre og børn, der går i 2.- 5. klasse. På køkkenskolen lærer fædre og børn at lave lækker, sund mad sammen – samtidig med at de knytter nye bånd til hinanden og får nye venner. Det foregår lokalt i skolekøkkener, hvor 8-12 fædre og deres børn kan være med. Siden 2012 har 6000 fædre og børn været på køkkenskole rundt omkring i landet. Fars Køkkenskole er p.t. et tilbud i 14 af landets kommuner og det er populært. Bag Fars Køkkenskole står den almennyttige forening Hello Kitchen, der arbejder for at skabe en sundere og bæredygtig fremtid for den næste generation. Læs mere på www.farskoekkenskole.dk og www.hellokitchen.dk

Kommentarer