Spentrup

Lastbilchauffør fra Spentrup lukker sjællandsk motorvej

En 45-årig lastbilchauffør fra Spentrup nord for Randers fik i den grad forstyrret morgentrafikken på Holbæk-motorvejen på Sjælland mandag morgen.

Klokken 8.17 kontaktede han politiet og bad om assistance, da hans specialtransport ikke var i stand til at komme under broen ved Maglegårdsvej ved Roskilde i højre spor, som normalt er hjemmebane for langsomtkørende køretøjer.

Udfordringer

Manden kunne til gengæld se, at han godt kunne komme under broen, hvis han benyttede overhalingssporet.

– Han havde bare den udfordring, at han var så tæt på broen, at han var nødt til at bakke for at komme over i overhalingsbanen, og klokken var 8.17. Der var en hel del biler på vej i samme retning ind mod København som ham selv, lyder det ifølge Sjællandske Medier fra Martin Bjerregaard, der arbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Broen ved Maglegårdsvej giver problemer

Manden var i færd med at fragte et større læs betonelementer mod hovedstaden. Flere andre lastbiler fra samme firma og i samme højde var på vej mod hovedstaden, og de havde alle fået information om, at netop broen ved Maglegårdsvej kunne give problemer i forhold til højden.

– Manden ønskede assistance til at få motorvejen spærret, så han kunne foretage den nødvendige manøvre. Vi kørte derud med tre patruljer og fik spærret af, så han kunne komme videre, siger Martin Bjerregaard.

Lang kø på motorvejen

Episoden gav naturligvis lang kø på motorvejen, men Martin Bjerregaard er trods alt glad for, at lastbilchaufføren ikke nåede at ramme broen, hvilket nok havde givet mere trafikkaos end bakkemanøvren.

Politiet underrettede efterfølgende Vejdirektoratet om manøvren, som lukkede motorvejen i 15 minutter.

Kommentarer