Læsten

Lang jordbærsæson hos EllenGaard Planteskole

De 90 kilometer jordbærrækker ved Ellengaard bugner endnu af de røde, søde, saftige bær. Og som det ser ud nu, så vil sæsonen løbe helt frem til starten af august. Foto: Ellengaard Plantecenter

Hos EllenGaard er jordbær sæsonen fortsat på sit højeste. De 90 kilometer jordbær rækker er tilplantet med ikke mindre end 12 forskellige jordbær sorter, og fra de tidligste som var modne allerede 30. maj i år og til de sene sorter, som endnu i skrivende stund står med grønne jordbær strækker jordbærsæsonen hos EllenGaard sig helt hen til starten af august.

De mange sorter af jordbær gør at der er jordbær til enhver smag – og formål. Der er mulighed for at smage sig frem og få netop de yndlingsbær, der falder i ens smag på tallerken og i fryseren. 

Også søde ærter er der på markerne til selvpluk, og netop ærterne kan om noget samle familien til hyggelige stunder. Ærter er sået i flere hold, så der over en lang periode er ærter i den perfekte størrelse, i øjeblikket plukkes på ærtemark på 7000 kvadratmater.

Solbær og ribs er nu også modne, og disse er det også muligt at plukke selv.

Pluk-selv som familietradition

Mange har traditionelt haft hyggelige familie stunder hos EllenGaard siden starten af 1980érne med pluk-selv af jordbær, ærter, ribs og solbær, og det i kombination med legeplads i planteskolen, frisk luft og fuglesang samt mange planter gør at der er noget for alle generationer i familien i timevis. 

Hvis man ikke vil plukke selv, kan man også købe friskplukkede ærter og jordbær samt friskopgravede kartofler på planteskolen, som også byder på et stort udvalg af planter til have og krukker .

Selv-pluk af jordbær er en rigtig familiebegivenhed, og bagefter kan man bogstaveligt talt nyde frugten af flere timers arbejde – med fløde og sukker eller vanillecreme. Foro: Ellengaard Plantecenter

Kommentarer