Tvede

Landsbyklynge Kronjylland ansætter konsulent

Borgere fra landsbyerne i samarbejdet Landsbyklyngen Kronjylland var samlet i slutningen af oktober for at diskutere, hvordan man kan styrke båndet mellem hinanden.

Landsbyklyngen Kronjylland er et samarbejde mellem 12 landsbyer, der har til hensigt at forme et landsbyfællesskab, der skal styrke lokalsamfundene i landsbyerne Tvede, Harridslev, Støvring, Lindbjerg, Linde, Mejlby, Albæk, Østrup, Vestrup, Gimming, Tjærby og Mellerup.

Se også her: Lovende samling i Landsbyklyngen Kronjylland

I de sidste par måneder har den midlertidige styregruppe arbejdet hård på at tilrettelægge den kommende stiftende generalforsamling for klyngen i januar 2017.

Der opstod en ny idé i styregruppens arbejde, da Realdania i et samarbejde med DGI og Lokale & Anlægsfonden inviterede til at ansøge om deltagelse i udviklingen af landsbyklynger rundt om i Danmark.

Styregruppen besluttede, at de ville arbejde for at udarbejde en ansøgning, der skulle tilknytte en proceskonsulent i det kommende halvandet år.

Sidst i november blev ansøgningen godkendt, og Landsbyklyngen får altså dermed sparring fra en ekstern konsulent i arbejdet med at skabe et tættere bånd mellem landsbyklyngens 12 landsbyer.

“Dette anser styregruppen som en fantastisk sidegevinst for den allerede igangsatte proces i regi af Gentænk Landsbyen, hvor Realdania projektet vil være en styrkelse af projektet og sikre at de mange gode idéer og spirende initiativer i Gentænk Landsbyen vil kunne føres videre,” skriver styregruppen i en pressemeddelelse.

Kommentarer