Ø. Tørslev

Landdistriktskonference med fokus på interessefællesskaber

Sidste år blev Bjarke Havmand Nordentoft fra Øster Bjerregrav (tv) tildelt titlen som ’Årets Ildsjæl’. Prisen blev overrakt af formand for Landdistriktsudvalget, Lars Søgaard (V). Arkivfoto

På lørdag 27. april slår Ommersysselhallen i Øster Tørslev dørene op for ildsjæle fra hele Randers Kommune, når den årlige landdistriktskonference løber af stabelen.

Det overordnede tema for årets landdistriktskonference i Randers Kommune er interessefællesskaber.

Og hvad er så det for noget? Interessefællesskaber kan dække over mange ting. Det kan være et fællesskab i form af en borgerforening eller det kan være et fællesskab, der i højere grad er optaget af en særlig niche. Til konferencen i Øster Tørslev vil der være fokus på begge dele.

Der vil være noget for dem, der interesserer sig for den bredere lokale udvikling. Og så henvender konferencen sig til dem, der måske kan have svært ved at engagere sig i det bredere foreningsarbejde, men alligevel har motivation til at deltage i tiltag, der giver mening i forhold til deres eget hverdagsliv og interesser.

Det kunne eksempelvis omhandle samkørselsordning, bofællesskaber eller engagement i kulturelle fællesskaber. Fællesskaber som den enkelte kan se sig selv i, og som kan være med til at skabe udvikling i ens lokalområde.

Hovedoplæget bliver i år med fremtidsforsker Birthe Linddal under overskriften, “hvordan kan man skabe nye og stærke fællesskaber i de danske landdistrikter?”.

Til konferencen kåres igen årets initiativ og årets ildsjæl, der modtager henholdsvis 25.000 kroner og 10.000 kroner.

Landdistriktskonferencen afholdes i år som en markedsplads, hvor man kan besøge forskellige stande og få inspiration.

Desuden vil konferencen som noget nyt have et musikalsk indslag, som leveres af Station K i Langå.

Landdistriktskonferencen finder sted lørdag 27. april fra klokken 11.00-15.30 i Ommersysselhallen, Øster Tørslev.

Man kan stadig nå at tilmelde sig konferencen, og det gør man ved at kontakte Søren Brøndum Christensen ved Randers Kommune på telefon 89 15 11 51 / 21 68 60 35 eller på mail: Soren.Brondum.Christensen@randers.dk

Man kan også tilmelde sig online her.

Kommentarer