Havndal

LAG-støtte fik afgørende betydning for unik plastvirksomhed i Havndal

Det er bl.a. denne maskine, som Redivivus Polymers har investeret i som følge af tilsagnet om LAG-støtte. Foto: Redivivus Polymers

Det var et tilsagn om støtte på 600.000 kroner fra LAG Randers-Favrskov, der for alvor fik sat skub i Anders Munks’ planer om at etablere virksomheden Redivivus Polymers i Havndal. Ambitionen er at fremme genanvendelsen af plastik ved blandt andet at genbruge gamle nylonfiskenet.

I Havndal ligger Redivivus Polymers; en virksomhed, der vil omdanne nedslidte nylonfiskenet, så det bliver mere anvendeligt for plastindustrien. Ambitionen er at fremme genanvendelsen af plastik, og ideen, der blev skabt for næsten tre år siden, er nu tæt på at blive virkelighed for indehaver Anders Munk.

Takket være et tilsagn om støtte på 600.000 fra LAG Randers-Favrskov er der kommet skub i processen. Og lige nu er de sidste maskiner ved at blive installeret hos virksomheden, så produktionen kan gå i gang.

“Jeg har brugt omkring 2,5 år på research og test, og der har været mange udfordringer undervejs. Men jeg har nu fundet en model jeg tror på og har store forventninger til. Og tilsagnet om støtte har haft gigantisk betydning, for det har skabt fundamentet både til at søge ekstra investor og få en fornuftig finansieringsløsning med banken,” siger Anders Munk.

Støtte giver en god start

Ifølge LAG-koordinator Mette Risager er støtten til Redivivus Polymers et godt eksempel på, at LAG-støtte kan medvirke til, at virksomheder fra begyndelsen får investeret i det optimale udstyr og kommer rigtig godt fra start.

“Den ambitiøse ansøgning var let for bestyrelsen at tage stilling til, og vi ser rigtig meget frem til at medvirke til at løse udfordringer med havplast, grøn omstilling og bæredygtig udvikling. Samarbejdet med Anders Munk er en stor fornøjelse, og muligheden for at kunne understøtte engagerede ildsjæle med et så fantastik projekt er et privilegium,” siger Mette Risager.

Den eneste i Danmark

Redivivus Polymeres Aps kan genanvende gamle nylonfiskenet uden at downcycle. Det vil sige, at de nye fiskenet bliver skabt af det materiale, som er forarbejdet fra de gamle fiskenet.

Derudover bliver virksomheden som den hidtil eneste i Danmark i stand til at glasfiberforstærke genbrugsplast. Almindelig genbrugsplast er nemlig ikke særligt stærkt i sig selv, men med glasfiberforstærkningen bliver genbrugsplasten anvendelig i langt flere produkter og komponenter.

“Det gør produktionen af forstærket genbrugsplast mere bæredygtig. Fx betyder det, at danske virksomheder kan få forstærket plastikken her i landet i stedet for at sende det til Tjekkiet,” siger Anders Munk, der fik ideen i forbindelse med en samtale med sin tidligere arbejdsgiver hos AK Iversen.

I alt er der investeret omkring 3 millioner kroner i Redivivus Polymers. Anders Munk forventer, at produktionen for alvor går i gang i løbet af juni måned.

Kommentarer