Randers By

Læserbrev: Kønsopdelte svømmehaller

Velfærdslistens Tine Vinstrup kan ikke se fornuften i at forbyde kønsopdelt sport i Randers kommune.

LÆSERBREV: Af Tine Vinstrup, Heden 9, Havndal – byrådskandidat for Velfærdslisten.

Hvis det står til Frank Nørgaard og Dansk Folkeparti (DF), skal det stoppes med kønsopdelt svømning på Nørrevangsskolen. Hvis dette bliver en realitet så er det også slut med kønsopdelt elitesport og holdsport i Randers kommune.

Der bør ikke gøres forskel på, hvorvidt det er et svømmehold for kvinder eller et fodboldhold for mænd. Jeg ved ikke hvad tilhængerne af Randers FC ville sige til, at de ikke kan følge deres fodboldhold. Det er politisk bestemt, at der ikke må være kønsopdelte sportshold i Randers kommune hvis det stod til Frank Nørgaard og DF.

Frank Nørgaard skrev på sin Facebook profil 28-09-2016:

“Blev kontaktet i går af en borger, som kunne fortælle, at man på Nørrevangsskolen også tilbyder kvindesvømning for nedrullede gardiner. Personen som står bag har ydermere lavet et opslag på sin FB profil hvor han nu også inviterer aarhusianere til Randers for at bade kønsopdelt… Det må og skal der tages hånd om nu.“

For Frank Nørgaard er det udelukkende for at diskriminere en minoritetsgruppe, da der ikke har været nogen problemer med kønsopdelte hold før. Denne sag er ikke en sag om kønsopdelt svømning men udelukkende en sag om religion.

Jeg er sikker på, at mange danske kvinder – og sikkert også mænd – gerne vil have kønsopdelt svømning. Derfor har det ikke udelukkende noget med religion at gøre. Vi skal alle være her eller det er måske ikke sådan, det forholder sig?

Kommentarer