Debat og politik

Læserbrev: “Kampen” for friskolerne

 

 

Skrevet af: Finn Rytter Larsen

Aviser landet over er fyldt med læserbreve, hvor politikere, med Michael Aastrup Jensens ord, vil kæmpe “indædt mod socialdemokraternes beton-politik på skoleområdet”. (Jeg synes, at han i sine læserbreve ofte kæmper “indædt”!)

Derimod forstår jeg ikke, at Christian Brøns og Christina Kjærsgaard stiller sig an som svorne fortalere for privatskoler. Bl.a. er Christian Brøns medforfatter til følgende: “I mange mindre byer er friskolen omdrejningspunktet for det frivillige foreningsliv. Engagementet omkring friskolerne er ganske enkelt med til at sikre liv i mange landsbyer” (læserbrev i Amtsavisen 17. maj).

Jeg er ikke uenig med ham i den beskrivelse, MEN……… det klinger mere end hult, at han – forøvrigt sammen med Christina Kjærsgaard – i 2014 først nedlagde kommunens nyeste skole i Gjerlev for derefter at forhindre en stor flok ildsjæle i at starte en friskole – man kan næsten kalde det dobbeltmord!
I dag kunne vi have haft et storslået omdrejningspunkt – folkeskole eller friskole.

Som sagt var det kommunens nyeste skole med gode klasse- og faglokaler, prima toiletforhold, kommunens eneste børneby på det tidspunkt, .udenomsarealer fandtes ikke bedre i kommunen osv.
En påstand om renoveringsbehov på 20 millioner kr var helt ude i hampen, hvilket man ved selvsyn vil kunne iagttage ved at se på anvendelsen af bygningerne i dag.

PS: I læserbrevet af 17. maj fremføres der frygt for, at ændring/nedsættelse af tilskuddet vil betyde, “at flere elever vil blive tvunget over i folkeskolen. Det kan komme til at udfordre den kapacitet, vi har i dag”.——– Skal det læses sådan, at der var regnet med den store elevflugt????

Dette er et læserbrev indsendt af Finn Rytter Larsen.

Kommentarer