Debat og politik

Læserbrev: Ja tak til differentieret pensionsalder

Claus Kvist Hansen

Af Claus Kvist Hansen, MF for Dansk Folkeparti, Randers Sydkredsen

I Dansk Folkeparti er vi optaget af et Danmark i balance. Et Danmark, der hænger godt sammen, og hvor vi tager os af hinanden. Derfor har vi i Dansk Folkeparti i årevis beskæftiget os med at finde løsninger, der kan sikre en bedre balance i vores pensionssystem. Danskere, der har fysisk krævende jobs og dermed rammes af diverse skavanker, bør
have mulighed for at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet.

Danskernes levealder stiger heldigvis, og mange mennesker fortsætter på arbejdsmarkedet mange år efter at have passeret den alder, man tidligere anså for “pensionsalderen”. Men der er fortsat stor forskel på de belastninger, man udsættes for i forskellige fag. Det er nu en gang mere fysisk hårdt at arbejde som murer, end det er som revisor. Derfor er vi nødt til at kigge på, om en fast pensionsalder for alle er helt rimelig. Og det mener vi i DF ikke, at det er. Vi ønsker derfor at lave en differentieret pensionsalder, så det er muligt at tage højde for, hvor længe borgeren har været på arbejdsmarkedet og hvor belastende det har været. Det synes vi, er sund fornuft.

Hvordan det præcist skal strikkes sammen, og hvad det vil koste – ja, det må undersøges nærmere. Det vigtigste er, at vi i Folketinget kommer i gang, så der forhåbentlig allerede inden folketingsvalget kan præsenteres en god plan for danskerne. Det burde være en sag, der kan samle alle Folketingets partier. Og skulle det mod forventning ikke være tilfældet, så er vi i DF parate til selv at finde det nødvendige flertal.

Kommentarer