Kultur

Lær at pode de gamle sorter af æbler

Podemester Boi Jensen. Fremsendt foto

Interessen og opmærksomheden for gamle, danske æblesorter har været stærkt stigende i de sidste 25 år; og nu tilbyder Byøkologisk Forum igen kursus i, hvor man man poder de gamler sorter.

På torsdag 24. februar klokken 19 kommer podemester Boi Jensen for 25. år til Randers Naturcenter. Her vil han undervise i, hvordan man poder de gamle danske æblesorter.

Kurset, som henvender sig til både begyndere og øvede, indledes med en times teori om podeteknikker, grundstammer og podekviste.

Efter en kaffepause øves det rigtige snit, og herefter podes to træer, som man får med sig hjem. Der er mulighed for flere, og man kan bestille materiale, hvis man ønsker at fortsætte podearbejdet derhjemme.

Boi Jensen har tidligere sammen med skovridderen fra statsskovdistriktet Klosterhede Plantage deltaget i et projekt, hvor man plantede de gamle æbletræssorter i skoven til glæde for vildtet. 

De gamle sorter er som regel mere resistente imod sygdomme og indeholder flere sekundære næringsstoffer, som aroma, farvestoffer og forsvarsstoffer. Disse indholdsstoffer er blevet påvist, at de styrker vores immunforsvar.

Mange kender måske også de gamle sorter fra barndommen i bedsteforældrenes have, hvor man kunne klatre i træerne. 

Alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig, og det skal ske til Byøkologisk Forum på telefon 29 11 00 73.

Der tages entré.

 

Kommentarer