Randers By

Kvinde fandt vuggestuebarn – pædagoger havde glemt ham

Susan Nielsen med sine to døtre viser hvor hun fandt den lille grædende dreng.

Torsdag formiddag ved 10-tiden hørte Susan Nielsen gråd fra et lille grædende barn. Ved nærmere undersøgelse viste det sig at være en dreng, som stod mutters alene i et buskads på legepladsen mellem Glarbjergvej og Glentevej i Randers.

Susan Nielsen bor i nærheden af legepladsen, og havde hørt et barn græde. I første omgang tænkte hun ikke nærmere over det, men efter tyve minutter blev hun bekymret.

– Den lille dreng græd så hjerteskærende, at jeg måtte se, hvad der var galt forklarer Susan Nielsen, som gik hen til legepladsen.

– Den lille fyr var kold, og han var så lille, at han endnu ikke kunne tale, men kun sige noget i retning af ”far”, fortæller Susan Nielsen, som vurderer drengen til at være cirka halvandet år. Han kunne ikke forklare, hvor han hørte til, eller hvordan han var havnet i buskadset.

Et stykke derfra kunne Susan Nielsen se nogle personer, som kunne minde om en børnehave på udflugt. Det viste sig at være pædagoger med børn fra børnehaven ”Lions Børnehus.” Susan Nielsen tog kontakt til pædagogerne, men de kendte ikke drengen.

Alligevel havde de en formodning om, hvor han hørte til, og en pædagog ringede til vuggestuen i ”Lions Børnehus.” Her kunne de efter en hurtig optælling bekræfte, at man manglede en lille dreng.

Det viste sig, at de to pædagoger havde glemt ham.

– Jeg havde ikke ventet ret meget længere, før jeg havde bedt politiet om hjælp, oplyser Susan Nielsen.

Hun var ikke i tvivl om, at forældrene til drengen burde vide, hvad der var sket. Derfor lavede hun et opslag på Facebook, og herigennem lykkedes det at finde moderen.

Moren kontaktede Susan Nielsen, og havde en masse spørgsmål, som hun dog ikke kunne besvare. Takket være opslaget blev der hurtigt etableret kontakt mellem Lions Børnehus og drengens mor, og allerede torsdag eftermiddag var moderen til møde med Lions Børnehus.

Læs også: Glemt vuggestuebarn blev ikke indberettet til forvalning

Efterfølgende takkede moderen Susan Nielsen for at have givet besked om hændelsen, som hun sandsynligvis ellers ikke ville have fået viden om.

Susan Nielsen er frustreret over, at det overhovedet kan ske, at pædagoger glemmer et lille barn.

– Jeg er selv mor til to piger, hvor af den mindste går i børnehave, og det er da foruroligende at tænke på, om det samme kan ske for min datter, bemærker hun.

– Pædagogerne har et kæmpe ansvar, og derfor bør de altid være opmærksomme på, om de har alle børnene med hjem. Forældre skal kunne være trygge ved at sende deres børn i vuggestuen, fastslår Susan Nielsen.

Hun kan heller ikke lade være med at fundere over, at der med største lethed kunne komme personer forbi, med onde hensigter.

Susan Nielsen vil sent glemme den grimme oplevelse.

– Den hjerteskærende gråd sidder stadigvæk i mig, og det vil den nok gøre længe, frygter Susan Nielsen.

Kommentarer