Samfund

Kurator i konkursramte Arnold Busck tvivler på om nogen butikker kan fortsætte

Lukkede butikker og et drastisk fald i kundetrafikken har været dyr for Danmarks ældste boghandelskæde, der åbnede sin første butik i 1896. Mandag eftermiddag har coronakrisen tvunget boghandlerkæden Arnold Busck til at klappe bøgerne i og begære sig konkurs.

Dagbladet Børsen har været i kontakt med advokat Peter R.W. Krarup, partner i Mazanti-Andersen, Korsø Jensen, der siden fredag har været kurator i konkursen og har dermed fra tætteste hånd kunnet se, hvordan det gamle selskabs likviditet er sluppet helt op.

Han udtaler blandt andet til Børsen:

– Sammen med ledelsen har vi afsøgt alle muligheder for at finde en løsning. I fredags måtte vi konstatere, at den sidste mulighed for at finde en god løsning var udtømt, og så har vi måttet tage konsekvensen henover weekenden. Der var desværre kun et håndtag tilbage at hive i.

– De lukkede butikker, sammenholdt med at hjælpepakkerne ikke giver fuld dækning og i øvrigt slet ikke er blevet udbetalt endnu, har gjort, at der simpelthen ikke har været likviditet til at fortsætte. Med hjælpepakkerne kunne man måske købe sig noget tid, men problemet er, at beløbet slet ikke ville kunne dække det tab, der har været. Så selv med de penge ville jeg ikke tro på, at det kunne køre videre, siger Peter R.W. Krarup til Børsen.

Kuratorerne fortæller, at der stadig er masser af aktiver i selskabet, men han tvivler på, at nogen af virksomhedens 30 butikker kan fortsætte under samme navn.

– Der kan være nogle konkurrenter, der synes, det kunne være interessant at overtage en butik i et område, de ikke er i i forvejen. Det kan godt være, at der er enkelte butikker, som kan køre videre, men det vil formentlig blive i et andet regi, hvis det lykkes. Der sidder stadig nogen med meget likviditet i samfundet, som måske kan se en mening med at køre videre med webshoppen, slutter Peter R.W. Krarup.

Kommentarer