Randers By

Kunstigen udstilling i Helligåndshuset

Se billedserie Foto: Jan Szwed.

Kunstigen er en ny kunstnergruppe der startede i 2016. De er en sammenslutningen af frie kunstnere som udstiller deres arbejde på deres egne vilkår. Den kommende weekend kan man opleve tre af kunstnerne til udstilling i Helligåndshuset.

Den første kunstner man kan opleve, er Anne-Marie Fink. Hun har et efterhånden lokalkendt navn og har med sine 35 års kunsterfaring indenfor keramik, tegninger, maleri og bronzestøbning meget erfaring indenfor kunstverdenen.

Man kan også opleve værker fra kunstner Thomas Lyster, der er billedkunstner, historiefortæller, madkunstner og naturelsker.

Thomas Lyster er født i Helsingør, opvokset i Thisted og bosiddende på Djursland. Han har også, ligesom Anne-Marie, arbejdet mange år med kunst.

Thomas Lyster har siden et højskoleophold midt firserne, på Kunsthøjskolen i Holbæk, haft en stor forkærlighed til grafik.

Efter højskoleopholdet arbejdede han i en årrække kun med raderinger og ætsninger. Han var bl.a. meget inspireret af Nolde, Kollwitz og Zorn´s grafiske værker. De tyske ekspressionister har også fyldt meget af hans arbejde.

Slutteligt udstiller kunstner Anita Thomhave Simonsen. Hun viser hendes arbejde med Landskabsfotografi frem.

Udstilling er åben fra torsdag den 7. oktober til lørdag den 9. oktober fra 11-17 alle dage.

Kommentarer