Fussingø

Kunsthåndværk og Klassiske biler på Fussingø Slot

Kunsthåndværk og klassiske køretøjer på Fussingø. Pressefoto.

I år suppleres den traditionsrige udstilling af kunsthåndværk på Fussingø Slot med et nyt indslag i form af et nostalgisk tilbageblik på fortidens køretøjer.

I de smukt restaurerede lokaler i hovedbygningen udstiller 17 danske kunsthåndværkere deres unikke værker. Her kan udstillingsgæsterne møde kunstnere med specialer indenfor blandt andet skindbearbejdning, keramik, tekstilvævning, trædrejning, stenskulptur, glaspusteri, guld- og smykkekunst.

Også en skrotskulptør og sidste års vinder af kvindernes pottemagerkonkurrence er blandt årets udvalgte kunstnere. For publikum bliver der mulighed for både at se traditionelle og nye tendenser inden for dansk kunsthåndværk. De udstillede værker vil alle være til salg og enkelte udstillere vil under udstillingen vise eksempler på, hvordan de arbejder inden for deres håndværk.

Klassiske biler, motorcykler og knallerter vil også være at finde

På området ved slottets tidligere hestestald samles et spændende felt af klassiske biler, motorcykler og knallerter. Inde i stalden bliver der mulighed for et nærmere kig på 3 ikoniske Randerskøretøjer fra Robert Nellemanns tid i årene op til 2. verdenskrig.

Kunstudstillingen er åben lørdag den 1. september og søndag den 2. september, samt lørdag den 8. september og søndag den 9. september – alle dage i tidsrummet klokken 10-17. Yderligere åbningstider for udstillingen kan ses her.

Åbningstalen holdes af mag. art Majbritt Løland, der er museumsinspektør ved Randers Kunstmuseum. Under ferniseringen vil musikduoen Madsen & Madsen underholde og akkompagnere til en fællessang. I slottets hyggelige cafe vil der som sædvanlig være mulighed for at købe kaffe med den tilhørende, kendte Fussingøkringle. Der er gratis parkering ved slottet og gratis adgang til køretøjsudstillingen.

Kommentarer