Mellerup

Kunst i Mellerup: Visuelt sansebombardement af Betina Jung

Se billedserie I dele af Betina Jungs kunst er der fuld knald på farver og former. Foto: Jan Szwed. Se flere billeder i galleriet

Lørdag den 30. april var der fernisering af sæsonens sidste udstilling i Nørhald Kunstforening, som vises på Mellerup Fri- og Efterskole.

På udstillingen inviteres publikum inden for til et syns- og følelsesmæssigt sansebombardement i en udstilling med Betina Jung, som viser et bredt udsnit af sin kunst.

Lys og mørke

I én del af Betina Jungs kunst er der fuldt knald på farver og former, og i hendes fortolkning er det i dette univers, mennesker har det sjovt sammen, og hvor alt er muligt. Det er kunstnerens drømmeunivers.

I en anden del af hendes kunstneriske virke er hun mere reflekterende i forhold til livet. Her kan der nogle gange være en lidt dyster fortolkning, idet krig, naturkatastrofer og klimaændringer inddrages. Materialerne kommer altid fra naturen, og derfor skildres også en stor del af de efterladenskaber, vi mennesker lader flyde i naturen.

Skulptur og ’krukkeri’

På skulptursiden ses et righoldigt materialevalg: glasfiber, plexiglas, keramik, collage og bronze. Blandt andet kan man på udstillingen opleve Betina Jungs værk ’Aalborgensere’, fem menneskelignende og farvestrålende figurer med hver sin personlighed. Værket kan ses i fuld størrelse på Stjernepladsen i Aalborg.

Udstillingen vil desuden byde på et udvalg af forskellige små finurlige skabninger, lavet i keramik samt mange af Betina Jungs keramikkrukker. Kunstneren har lavet udsmykningsprojekter både til det offentlige rum, uddannelsessteder samt private virksomheder i både ind- og udland. Endvidere har hun i en længere årrække været tilknyttet Monkdogz Urban Art Gallery i New York.

Udstillingen kan ses frem til 2. juni i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 18, Mellerup, 8930 Randers NØ.

Formand for Nørhald Kunstforening, Jane Brix (tv), sammen med billedkunstner og skuptør, Betina Jung, ved ferniseringen på Mellerup Fri- og Efterskole i weekenden. Foto: Jan Szwed. Se flere billeder i galleriet

Kommentarer