Langå

Kulturhuset i Langå havde besøg af Museumsinspektør Benita Clemmensen

Se billedserie

Museumsinspektør Benita Clemmensen fra Museum Østjylland Randersafdelingen var onsdag aften en tur i Langå, for at fortælle om den spændende udstilling der for øjeblikket kan ses, på Museum Østjylland i Randers.

Det var en veloplagt Benita, som indledte aftenen med at fortælle om hvordan arbejdet med at udvælge ting, vælge temaer, og i tæt samarbejde med en håndfuld mennesker, at tilrettelægge selve udstillingen. Alt i alt mente Benita at omkring 25 personer havde været involveret i arbejdet.

Efter indledningen gav Benita os så en fremragende og spændende historie om oldtiden, med udgangspunkt i Langå og nærmeste omegn, med et par sidespring til andre områder omkring Randers.

Som afslutning på aftenen læste Benita sin gode fortælling om hvem og hvorfor runestenen ved Langå kirke blev rejst. Læs fortællingen på Langå kirkes hjemmeside under Runestenen ved Våbenhuset.

Selvom man har været inde og se udstillingen en gang, fik man efter denne spændende og informative aften, lyst til at se udstillingen en gang mere, og fordybe sig lidt mere i de enkelte detaljer.

Stor tak til Benita Clemmensen og Museum Østjylland, fordi i ulejliger jer med at tage ud og fortælle om jeres arbejde, og udstilling om ”Livet ved fjorden i Oldtiden”.

Kommentarer