Kristrup

Kristrup Vuggestue fejrede 50-års jubilæum

Foto: Randers kommune

De første 50 år er gået i Kristrup Vuggestue, det blev fredag fejret på børnenes præmisser med blandt andet sang, ponyridning og ansigtsmaling. Ifølge bestyrelsesformanden i den selvejende institution, Brian Olesen Krawiec, som også er far til et af børnene, så har de stadig ambitioner for vuggestuen – også de næste 50 år

Ligesom hverdagen i Kristrup Vuggestue er tilrettelagt på børnenes præmisser, var 50-års jubilæumsfejringen det også. En mærkedag af de helt store i Vuggestuens historie, som både børn, personale og forældre fredag var med til at markere.

“Sådan en jubilæumsfejring skal selvfølgelig også være på børnenes præmisser, det er jo det, vi er gode til. Det vigtigste for mig er, at børnene har haft en god dag, og det er mit klare indtryk, at de havde det,” siger institutionsleder Anne Vintersbølle Jakobsen.

Om formiddagen fik vuggestuen besøg af Budtz Elmelund Duo, der sang, spillede og legede med børnene, inden børn og familier om eftermiddagen fik serveret kage og besøgte forskellige små boder. Der var ponyridning på parkeringspladsen, gummistøvlekast, ansigtsmaling og en lille fiskedam.

 En selvejende institution med fuld fokus på børnene

Kristrup Vuggestue er en selvejende institution med en velfungerende forældrebestyrelse, som har stort fokus på, at vuggestuen skal være et sted, der altid tænker børnene først. Det lader de gennemsyre alle beslutninger. Formanden for bestyrelsen, der selv har et barn i vuggestuen, fortæller:

“Vi i bestyrelsen har hele tiden været enige om, at fejringen skulle holdes småt og nært, så børn, personale og forældre har noget at være fælles om både før og efter jubilæumsdagen. Vi har virkelig fået skabt en god fejring i vuggestuens ånd, synes jeg,” siger Brian Olesen Krawiec.

Det vigtigste for bestyrelsesformanden er, at de bevarer ambitionerne for vuggestuen, og at den også er relevant for børn og familier de næste 50 år.

“Vi har ambitioner på vegne af den her vuggestue, og det ønsker vi, at alt hvad vi foretager, bærer præg af. Vi vil nemlig gerne holde vuggestuen relevant også de næste 50 år. Jeg har haft begge mine børn her i vuggestuen, er meget glad og tilfreds, og det ved jeg, at mange andre forældre også er, ” siger Brian Olesen Krawiec.

Kommentarer