Randers By

Kovendig: Den ene tiltalte angiver de tre andre under retsmøde

Den ene af de tiltalte er Alpacino Petrovic, der i februar 2015 blev idømt et år og tre måneders fængsel og udvisning fra Danmark i 12 år

Grundlovsforhøret i dag i Randers, hvor fire anholdte med tilknytning til den kriminelle Levakovic-klan og nu sigtet for pengeskabstyveriet i går, tog torsdag over middag en overraskende drejning.

Den ene af de tiltate – Alpacino Petrovic, ham der en time tidligere var flygtet fra retten gennem et vindue, men anholdt igen – råbte pludselig ud i retslokalet:

– Hr. dommer, jeg vil gerne tilstå det, jeg er sigtet for. Det var mig, der tog boksen, sagde han.

Herefter tilstod de to andre, mens den 23-årige Santino Levakovic fortsat nægter sig skyldig.

– Jeg har ingen kommentarer, før jeg får min egen advokat, udtrykte han overfor dommeren.

De fire er tiltalt for i går onsdag i Randers, at have stjålet et pengeskab, som ifølge ejeren skulle have indeholdt 100.000 kroner. De er også tiltalt for at have stjålet yderligere 24.000 kroner samt nogle smykker.

Ingen af de sigtede kunne erindre at der var kontanter i pengeskabet.

– Nej, det et var tomt, sagde de samstemmende.

Efter det tre timer lange retsmøde – kortvarigt afbrudt af fangeflugt – blev de alle fire varetægtsfængslet i fire uger.

Alpacino Petrovic er medlem af Danmarks mest kriminelle sigøjnerfamilie Levakovic. Ud over en udvisningsdom i 2015 i Danmark har han i Sverige været anklaget for voldtægt, frihedsberøvelse, trusler og mishandel af sin 25-årige ekskone, som var blevet holdt indspærret i 16 dage.

Kommentarer