Livsstil og forbrug

Kontrolleret genåbning af Randers Storcenter mandag

Arkivbillede.

I morgen mandag den 11. maj åbner Randers Storcenter sammen med landets øvrige storcentre og shoppingarkader. Og selvom det er en glædelig begivenhed for de forretningsdrivende og kunderne, bliver genåbningen ikke fejret med festfyrværkeri og først-til-mølle tilbud.

Randers Storcenter har lørdag lagt et opslag ud på fecebook om genåbningen mandag, hvor det blandt andet lyder:

– Mandag d. 11. maj kl. 10.00 åbner butikkerne i Randers Storcenter igen, og vi glæder os til at byde Jer alle velkommen tilbage. Vi følger selvfølgelig alle myndighedernes retningslinjer, og har afmærket og skiltet rundt om i centret, så du ved, hvordan du skal forholde dig, så vi sammen gør det trygt at handle i centret. Så tjek vores hjemmeside eller vores sociale medier, inden du besøger os. Her vil vi holde dig løbende opdateret med sidste nyt.

Ved et besøg på Randers Storcenters hjemmeside søndag eftermiddag er der dog endnu ingen information om genåbningen i morgen mandag.

Til gengæld fortæller Eva Handest, der kommerciel direktør i Danske Shoppingcentre, som blandt andet ejer Randers Storcenter:

– Vi har brugt ventetiden på at klargøre centrene til den nye virkelighed, vi alle møder. Det er vigtigt for os, at alle får mulighed for at besøge centrene på en sikker og forsvarlig måde, og vi vil gøre vores yderste for at sikre trygge rammer for alle.

Ifølge hende vil genåbningen følge en detaljeret plan, der er tilpasset de nye sundhedsregler, og der er samtidig foretaget en række tiltag i centrene, så det sker sikkert og trygt for alle, kunder som butikspersonale.

Trygge rammer

I shoppingcentrene er der stor fokus på at holde afstand mellem kunderne. Ved trafikale knudepunkter implementeres afstandsmarkeringer, bl.a. ved ind- og udgange, ved smalle passager og ved trapper eller rulletrapper. Og som det kendes fra trafikken, vil kundestrømmen reguleres med retningspile og stiplede midterlinjer. For at sikre at kravene efterleves, er der etableret live overvågning af antallet af kunder.

– Ved at overvåge antallet af kunder via vores kundetællersystem har vi en sikkerhed for, at der på intet tidspunkt vil befinde sig flere besøgende i centrene, end at vi kan overholde retningslinjerne, siger Finn Sture Madsen, afdelingsdirektør i DEAS, som administrerer Danske Shoppingcentres 17 centre.

Ekstra rengøring

Et stort fokusområde efter genåbning er rengøring, og også her er der taget yderligere tiltag for at sikre kundernes tur gennem centret. Der er placeret hånddesinfektionsdispensere ved ind- og udgange, ved kundetoiletter og andre centrale steder i centret.

For at sikre så få berøringsflader som muligt, er hovedparten af blandingsbatterierne på kundetoiletter udskiftet til berøringsfri armaturer. På områder, hvor man ikke kan undgå berøring, er der særligt fokus på vask og desinficering.

Kommentarer