Debat og politik

Konservative offentliggøre kandidatliste til KV21

Konstituerede formand  for vælgerforeningen, Marc Reseke.

Det Konservative Folkeparti er klar med en kandidatliste til kommunalvalget tirsdag 16. november, og i år kan blive året, hvor konservative får flere pladser i byrådet i Randers. 

Opstillingslisten blev fra placering nr. 3 dannet ved lodtrækning, da partiet ikke favorisere nogle kandidater  frem for andre. Og med sideordnet opstilling, betyder placeringen på kandidatlisten ingenting, da de med  flest personlige stemmer kommer ind først. 

– Vi har en stærk kandidatliste, med mange nye og også garvede navne, siger den konstituerede formand  for vælgerforeningen, Marc Reseke. Han peger på, at konservative på landsplan trives rigtig godt, og lokalt  har partiet også medvind. – Det kommer til at handle om inddragelse i det politiske arbejde for os.  Demokratiet skal ikke blot være noget vi udøver på valgdagen, men også dagen før og dagen efter.  

Daniel Madié, der er byrådsmedlem og partiets spidskandidat, peger på at et realistisk spænd er alt mellem  to og fem mandater, men lige nu viser de såkaldte effektmål, at fire mandater er en reel mulighed. Og det  er ikke kun naturen, der kan have gavn af større diversitet. Også byrådet i Randers trænger til at blive  rusket lidt op så der bliver mere plads til diskussioner og ikke mindst ideudvikling – til gavn for kommunen. 

– Som det er nu, fylder Socialdemokratiet og Venstre meget. Det vil vi gerne være med til at påvirke, siger  Marc Reseke. Hvis mandaterne spredes ud på flere partier, vil flere synspunkter og forslag til løsninger  komme på bordet. Og det vil give bedre muligheder for at nå det bedste resultat, mener de konservative. 

Til spørgsmålet om hvad Det Konservative Folkeparti tror kommer til at fylde i valgkampen siger de,  Ældrepolitik, infrastruktur, grøn omstilling, og skolepolitik er blot nogle af temaer som kommer til at fylde  meget. Og så er der selvfølgelig hele det erhvervspolitiske. 

Østbro eller klimabro? 

I Det Konservative Folkeparti er der højt til loftet. I både bestyrelsen og blandt vores trofaste vælgerskare  er der både Østbro- og Klimabrotilhængere. Med den seneste fordobling af repræsentationen i Randers  Byråd, med Christina Kjærsgaard på holdet, er begge sider af sagen ligeså repræsenteret. I Det Konservative  Folkeparti mener vi, at både en Klimabro og en Østforbindelse med en forlængelse af ringboulevarden har  sin berettigelse. I partiforeningen og bestyrelsen diskuteres infrastrukturdilemmaer ofte, og det vil de blive  ved med, siger Marc Reseke. 

Foreløbig er konservative gået i valgforbund med Liberal Alliance.

Her er de konservative kandidater

 1. Daniel Madié (Spidskandidat)
 2. Christina Kjærsgaard 
 3. Rikke Søndergaard Schneider
 4. Christian Bach Brandt (KU kandidat)
 5. Kasper Ejersbo 
 6. Bo Vestergaard Hansen 
 7. Lars Hellmund 
 8. Christian Boldsen 
 9. Christian Hartmann 
 10. Marc Reseke 
 11. Frederikke Jung (KU kandidat)
 12. Thor Tankred 
 13. Karsten Ulstrup Kristensen
 14. Bo Ratz 
 15. Christian Thomsen 
 16. Morten Ballegaard Sørensen
 17. Nathalie Vindel 
 18. Bia Ndamukunda 
 19. Jørgen Mark 
 20. Helle Weltz 
 21. Solveig Munk-Jakobsen 
 22. Jesper Ohlrich 
 23. Sergej Picard Svejgaard Pedersen
 24. Nicholai Holst Jakobsen

Kommentarer