Randers By

Daniel Madié: Dårlig idé at placere byrådsmøderne på landet

Daniel Madié er byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Randers Kommune.

Medlem af landdistriktsudvalget i Randers Kommune, Daniel Madié (C), argumenterer i dette indlæg for, hvorfor byrådsmøderne skal afholdes i byrådssalen på Rådhuset, og ikke i kommunens landdistrikter. 

I landdistriktsudvalget har vi for nylig diskuteret et forslag om, at holde byrådsmøder på landet. Det Konservative Folkeparti har sammen med andre partier meddelt, at at vi ikke støtter idéen.

Læs også: Randers-politikere vil flytte byrådsmøder ud på landet

For konservatives vedkommende skyldes det hovedsageligt to ting:

(1). De ekstra omkostninger ved en udflytning af møderne, vil vi hellere bruge til fremadrettede aktiviteter i landdistrikterne; og (2) at vi i byrådssalen på Rådhustorvet har den nødvendige teknologi til at afholde et korrekt og professionelt byrådsmøde.

Desuden synes jeg personligt, at signalværdien i følgende budskab er skidt:

”Vi lukker skoler og busforbindelser på landet, rejser vindmøller og placerer gylleanlæg, men vi skal nok komme og afholde et mandags aftenmøde så borgerne i kommunens landdistrikter bliver glade igen og glemmer alt det andet.”

Lars Søgaard (V) belærer i en artikel i sidste uge undertegnede om, at man med byrådsmøder på landet bestemt kommer ud og ser landdistrikterne og samtidig hører de lokale borgere.

Vrøvl mener jeg. Et byrådsmøde starter klokken 16. Vi kommer drønende fra arbejde for at deltage i mødet, eller i gruppemøderne lige før. Undervejs i byrådsmødet er der INGEN udgang, og mødet varer som regel til midnat. Herefter sætter vi os straks ind i vores biler og drøner hjemad i mørket. Ingen ser lokalområdet i den omgang!

Og med hensyn til at høre borgerne, så skal jeg minde Lars Søgaard om, at tilhørerne til et byrådsmøde absolut ikke må sige et kvæk under den fem til otte time lange seance.

Som byrådsmedlem er jeg tit ude at besigtige kommunen – på landet som i byerne. I udvalgene jeg sidder i, er vi ofte ude at besigtige kommunen. På disse møder er det både tilladt og naturligt at invitere borgeren til at tale med os, og at blive inviteret til at komme ud at kigge på virkeligheden.

Se ! Det virker !

Kommentarer