Erhverv

Konkurrence, teknologi og åbent hus på Tradium

Elever i gang med opgaverne til Skills Stafetten

Hvor hurtigt man kan montere en ståltrappe med skruer og bolte eller samle en flisemosaik korrekt – det er nogle af de discipliner, som otte skoler konkurrerede i, da de var til Randersfinale i Skills Stafet på Tradium torsdag den 28. november.

Dem, der gjorde det bedst, og dermed løb med sejren var 8.i fra Nørrevangsskolen, mens 8.b fra Korshøjskolen blev nummer to. Begge klasser går nu videre den afgørende finale, der afholdes i forbindelse med DM i Skills i København den 17. januar. Ud over æren og adgangsbilletten til DM vandt 8.i fra Nørrevangsskolen også biografbilletter til hele klassen.

Skills Stafetten giver grundskoleelever en mulighed for at teste deres praktiske talent, og det er en mulighed for at snuse til erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Nye teknologier og oplevelser
Sideløbende med Skills Stafetten, kunne unge og deres forældre også kigge ind på Tradiums forskellige uddannelser. Her kunne de blandt andet lære om den grønne studieretning PEOPLE, PLANET, PROFIT på HHX, opleve e-sport i fælleshallen ToolBox samt lære om nye teknologier.

Blandt andet havde Videnscenter for Håndværk, Bæredygtighed, Klimarenovering og Byggeri medbragt en lastbil, spækket med den nyeste teknologi. I denne vogn, kunne de unge eksempelvis prøve simuleret svejsning via en computer og derigennem får en bedre forståelse af håndværksfagene.

– Vi hjælper med at formidle nye teknologier og ekspertviden til erhvervsuddannelserne. Samtidigt kan vi også vise grundskolelever hvordan det er at arbejde i industrien og gøre dem nysgerrige på de teknologier vi benytter, forklarer Iver Gaarsted, der er videnscenterchef ved Videnscenter for Håndværk, Bæredygtighed, Klimarenovering og Byggeri.

På Tradiums malerskole, kunne de fremvise et nyt arbejdsredskab, et såkaldt exoskelet. Dette ”skelet” kan hjælpe med de tunge løft, så håndværker ikke bliver belastede. Lignende skeletter bruges også i redningsarbejde og som hjælp til handicappede. Sådanne teknologer, er en stor del af hverdagen for nutidens håndværkere og hjælper til at undgå skader og slid.

– Jeg har selv en skulderskade og med den her teknologi, kan jeg klare at male igen, relativt ubesværet. Vi holder ofte armene over hovedet i lang tid og der sørger den her anordning for, at vi ikke bliver trætte og slidte, fortæller Anita Jensen, som er lærer på Bygningsmaler uddannelsen.

Teknologier som disse, er med til at modernisere håndværksfagene og sørge for at ingen bliver nedslidte i fremtiden.

Er du blevet nysgerrige på fremtidens teknologier og hvordan det er at gå på en erhvervsuddannelse, så holder Tradium åbent hus igen den 14. januar 2020 kl. 16 – 19.

Kommentarer